Blogolj!
2020.02.26.

A Kaposvári Törvényszék szerdai tájékoztatása szerint a Marcali Járásbíróság hat év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit a gyermekeivel szemben tanúsított bánásmódja miatt.

2020.02.10.

police.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 31 éves és egy 30 éves karancskeszi lakos ellen.

Dorogi László
2019.12.02.

A részeges komlói asszonyt a bíróság nyolc hónapos börtönbüntetésre ítélte, amiért borzalmas körülmények között nevelte gyermekeit.

Fotónk illusztráció.

Az elítélt asszony a komlói Családok Átmeneti Otthonában nevelte élettársával együtt korábbi kapcsolatából született kettő, valamint a jelenlegi élettársi kapcsolatából született egy kiskorú gyermekét. A nő csupán családi pótlékból, valamint a gyerekek után járó GYES-ből tartotta el gyerekeit, de a pénzt rendszerint alkoholra költötte.

Nem gondoskodott a gyerekek évszaknak megfelelő ruházatáról, rendszeresen koszos, elhanyagolt és vizelettel átitatott ruházatban járatta őket az óvodába. Olyan is előfordult, hogy a legkisebb gyermekét egész nap abba a kiságyban hagyta, amibe beleöntötte a piát. A gyerekek nem kapták meg a szükséges orvosi ellátást, nem vettek részt a kötelező vizsgálatokon és a megfelelő étkezésük sem volt biztosítva. A nőt többször is figyelmeztették, hogy gyermekei tetvesek, de ezt sosem vette figyelembe.

Ha mindez nem lenne elég, az elítélt rendszeresen bántotta gyerekeit, indokolatlanul kiabált velük, egy alkalommal egy műanyag lapátot is eltört az egyik gyerek fején. Többször ment el italozni este úgy, hogy csak másnap reggel tért haza, közben a kicsiket felügyelet nélkül az átmeneti otthonban hagyta. De olyan is előfordult, hogy az alkoholizálás miatt egész napokat átaludt, ilyenkor sem gondoskodott csemetékről.

A bíróság megállapította, a körülmények miatt mindhárom gyerek személyiségének fejlődési szintje mind szellemi, mind erkölcsi, mind érzelmi téren jelentősen elmarad a hasonló korú gyerekekétől. Az asszonyra azért szabták ki a börtönbüntetést, mert a gyermekeivel szemben fennálló nevelési, felügyeleti, gondozási kötelességeinek súlyos megszegésével veszélyeztette azok testi, értelmi és erkölcsi fejlődését.

A bírósági ítélet egyelőre nem jogerős, a nő és védője fellebbeztek az ítélet ellen.

Ragnar Volarus
2018.07.24.

Az elmúlt időszak eseményei alapján már a buszvezetők is kérhetnének lassan veszélyességi pótlékot. Ezúttal két, a nyári szünidőt élvező taknyos bántalmazta a sofőrt. 

Képünk illusztráció - Fotó: cbc.ca

A nyomozás adatai szerint a 16 éves pilisvörösvári és a 15 éves solymári fiúk 2018. július 11-én késő este egy solymári buszmegállóban felszálltak egy menetrend szerint közlekedő autóbuszra. Ezek után a két rettentően szépreményű fiatal utas a jármű ajtaját kitámasztotta, ami így nem tudott bezáródni, a sofőrt pedig egyúttal bántalmazással fenyegették. A szóbeli megfélemlítést követően a 16 éves fiú ököllel arcon ütötte a buszvezetőt, majd a járműről társával együtt leszálltak. Ezután újra megpróbáltak felszállni a buszra, azonban a sofőr időközben bezárta a jármű ajtajait, így a fiúk kénytelen kelletlen elhagyták a helyszínt. A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérülést szenvedett.

A budaörsi rendőrök adatgyűjtést követően gyorsan azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit. A 15 éves solymári fiút 2018. július 19-én, társát pedig 2018. július 23-án hallgatták ki gyanúsítottként az üggyel összefüggésben. Ellenük a további eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Nem magában füstölgött a zuglói késelő

Egy férfi rágyújtott a trolibuszon Zuglóban, mire a sofőr megkérte, hogy szálljon le. Ez nem igazán tetszett a szabályszegőnek, ezért kést rántott és megvágta a sofőrt. Késsel támadt egy trolibuszvezetőre egy budapesti férfi Zuglóban, miután XIV. kerületben, az Olof Palme sétány és a Zichy Mihály út kereszteződésében lévő megállóban szóváltásba keveredtek.

Címkék: Bántalmazás
2018.04.10.

Két vendéget vert meg egy kisteleki szórakozóhelyen egy 30 éves baksi férfi és 23 éves társa. A nyomozók a feltételezett elkövetőket őrizetbe vették.

2017.07.15.

Nem jogerősen tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék pénteken azt a férfit, aki a vád szerint ittasan bántalmazott egy idős nőt 2002-ben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kántorjánosiban, majd erőszakoskodott vele. Az asszony a helyszínen meghalt.