Blogolj!
2020.04.25.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. április 20-án arról, hogy Balatonakarattya határában, egy füves-bokros területen több cserép, feltehetően kannabisz növényt talált a bejelentő.

Pintér M. Lajos
2018.08.18.

Tiszta Amerika: nem töltött, csak lőtt a férfi, akinek elutasították a kérelmét!

Fotó: police.hu

Egy krimivászonra kívánkozó sztori Magyarországról, még közelebbről a Balaton vidékéről!

Pénteken délelőtt egy férfi ügyintézési céllal lépett be a balatonfőkajári pénzintézetbe. Kérelmének elutasítását követően azonban elborult az agya, fegyvert rántott, és egy alkalommal a padló irányába lövést adott le a magánál tartott gáz-riasztó pisztolyával.

Istennek hála a brutális incidens során senki nem sérült meg.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság rettenthetetlen munkatársai viszont a police.hu híradása szerint perceken belül a helyszínere érkeztek, és láncra verték a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit. A fazont felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az 52 éves balatonakarattyai férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, igaz, nem is nagyon tehetett volna mást.

A nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Pintér M. Lajos
2018.07.17.

Nem lehet elég óvatosnak lenni: egyre szaporodnak a tahó tolvajlások a vízparton, a szemét szarkák az őrizetlenül hagyott értékekre szakosodtak. Jó, ha tudja: a törölköző nem értékmegőrző!

Fotó: illusztráció

A police.hu friss híre szerint hétfőn egy siófoki női hölgyre csaptak le a zsaruk, és gyanúsítottként már ki is hallgatták a Balaton-part rémét.

Egy baráti társaság az egyik szórakozóhely melletti partszakaszon fürdeni indult, miközben őrizetlenül hagyták értékeiket. A sértett már a vízből felfigyelt rá, hogy a parton ruhájuk mellett egy oda nem illő, ismeretlen matróna ücsörög, majd a habok közül előmászva még nagyobb lett a megdöbbenése: észrevette, hogy tárcájából hiányzik a készpénze. Az ismeretlen személyt ezt követően kérdőre vonta, aki előbb tagadta, hogy ő vette volna el lóvét, azonban a többszöri felszólítást követően végül jobbnak látta átadni az ellopott értéket, majd megpróbált kereket oldani. Az időközben kiérkező egyenruhások azonban villámgyorsan kézre kerítették.

Itt a jó idő, kitört a strandszezon, ennek következtében sajnos a lopások is sokasodnak a vízpartokon.

A rendőrség figyelmeztet: a strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, bankkártyát, iratokat érdemes otthon hagyni, csak annyi készpénzt vigyünk magunkkal, amennyi feltétlenül indokolt, a mobiltelefont, fényképezőgépet, kamerát, gépkocsikulcsot pedig ne hagyjuk őrizetlenül, érdemes használni az értékmegőrzőket!

A törölköző nem értékmegőrző – hangzik a zsandárok leghasznosabb és legtanulságosabb intése!

Pintér M. Lajos
2018.07.03.

Elkószált a család ura, oldalbordája azonban kihúzta a pácból. No persze a rend őreinek közreműködésével.

Fotó: police.hu

Mire is mennénk mi, férfiak a nők nélkül? Sokszor azt se tudjuk, hol vagyunk, és mit teszünk. Avagy – de ki tudja...

Különös esetről számol be a police.hu. A viharmentes vasárnap aggódó felesége bejelentése alapján indultak egy „lába kélt” férfi keresésére a balatoni vízi rendőrök.

A tűkön ülő ara nem sokkal dél után tárcsázta a Somogy megyei zsarukat, miszerint férje lekéste az ebédet több órája csónakkal indult el a balatonfűzfői nádas felé, de azóta sem érkezett haza. A balatonfüredi vízi egységek telefonon azonnal kapcsolatba léptek a cseles csónakossal, aki pontos helyzetét nem tudta megadni, viselkedése zavart volt. Mindössze annyit tudott kibökni, hogy véleménye szerint a parttól 200-300 méter távolságban lehet, de képtelen volt meghatározni a helyzetét.

Az akciócsoport a Balatonkenese előtti vízterületen, a partszakasztól mintegy 4 kilométerre találta meg, majd a csónakkal együtt biztonságban a kikötőbe vitte.

Arról sajnos nem szól a tudósítás, hogy a boldog feleség az életmentő rendőröket is vendégül látta-e egy ízletes ebédre...

Ezeket a cikkeket olvastad már?