Blogolj!
2018.06.07.

Annak az ásotthalmi férfinak az előzetes letartóztatását kezdeményezi a Csongrád Megyei Főügyészség, aki június 1-ére virradóra úgy összeverte szállásadóját, hogy az belehalt sérüléseibe.

Mint arról már beszámoltunk, június első napjaiban egy brutális gyilkosság híre döbbentette meg Ásotthalom lakóit. Az ott élő 37 éves Gy. László 52 éves lakótársát ölte meg. Az ügy részleteire mára derültek ki.

A gyilkossággal gyanúsított férfi közös italozást követően az ásotthalmi tanyán az ágyában fekvő szállásadóját egy pezsgős üveggel többször, közepes erővel fejtetőn ütötte. Ennek következtében a sértett koponyája betört, az agya zúzódott, vérzéses folyamat indult el, mellyel összefüggésben légzési elégtelenség is kialakult. A sértett a gyanúsított által elkövetett bántalmazás következtében kialakult sérülések miatt a helyszínen életét vesztette.

A halált okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának a gyanúsított előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. A bűnismétlés veszélyét a főügyészség arra figyelemmel is fennállni látja, hogy alig több mint egy hónappal a bűncselekmény elkövetését megelőzően a gyanúsítottat nem jogerősen végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték.

Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség felügyelete mellett.

(rual)

2018.06.06.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vettek egy ásotthalmi férfit, aki egy vita hevében úgy megverte lakótársát a Csongrád megyei faluban, hogy az belehalt sérüléseibe.

A 37 éves Gy. László a megalapozott gyanú szerint június 1-jére virradóra szóváltásba keveredett 52 éves lakótársával. A vitából verekedés lett, a férfi többször megütötte áldozatát, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem sokkal később meghalt. A főkapitányság nyomozói a június 5-én érkezett bejelentéstől számított néhány órán belül a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét azonosították, előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. Ekkor a férfi beismerő vallomást tett, ellene halált okozó testi sértés miatt indult eljárás. A rendőrök a gyanúsítottat őrizetbe vették és az ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

(rual)

2018.05.29.

Közel 22 kilónyi fogyasztási dohányt, valamint 100 doboz adózatlan cigarettát találtak a vámosok két személyautóban, Röszkén és Ásotthalmon.

A pénzügyőrök egy osztrák rendszámú BMW-t ellenőriztek Röszkén. A járművet vezető osztrák férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A fináncok a nyilatkozatot elfogadták, azonban a jármű és a csomagok tüzetes ellenőrzése mellett döntöttek. Jó szimatuk volt, ugyanis a csomagtartó és az utastérben található ülések közötti rejtekhelyről, egy zöld ponyvával letakarva, 31 fehér dobozból, összesen 21 700 gramm fogyasztási dohány került elő. A férfi elismerte, a dohány az övé, azonban arról semmilyen papírt nem tudott mutatni, hogy a szállítmány után bárhol is adózott volna.

Ezzel egy időben az ásotthalmi határon, egy magyar férfi által vezetett, magyar rendszámú Peugeot lett gyanús a NAV munkatársainak. A pénzügyőrök a motortérből nyitható levegőszűrő helyén festés nyomaira lettek figyelmesek. Végül a műszerfalon található LCD panel mögött kialakított rejtekhelyről, összesen 100 doboz Pall Mall márkájú adózatlan cigarettát pakoltak ki.

A félmillió forintot meghaladó értékű füstölni valót a pénzügyőrök lefoglalták, a két ügyben költségvetési csalás miatt tett feljelentés mellett több mint egymillió forint bírságot szabtak ki.

(rual)

2018.05.10.

Közel 27 ezer darab gyógyszert, valamint 356 doboz adózatlan cigarettát találtak a vámosok két személyautóban, Röszkén és Ásotthalmon.

Fotó: illusztráció

A pénzügyőrök egy szerb rendszámú autót ellenőriztek Röszkén. Bár a járművet vezető férfi azt mondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával, a karosszériát megkopogtatva különös hangra lettek figyelmesek a fináncok, ezért a kocsi tételes átvizsgálása mellett döntöttek. Az oldalkárpitok, valamint a hátsó lökhárító mögül, összesen 26 880 Konbozel feliratú dobozba csomagolt gyógyszer került elő.

A sofőr a termékek tényleges eredetére vonatkozóan semmilyen dokumentációt nem tudott bemutatni.

Azonos elnevezésű és összetételű gyógyszer az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet nyilvántartásában nem szerepel és a gyártó is ismeretlen volt az adatbázis szerint, ezért a pénzügyőrök a több százezer forint értékű szállítmányt lefoglalták és egészségügyi termék hamisítása miatt feljelentést tettek.

Ezzel egy időben a NAV és a rendőrség munkatársai egy magyar férfi szerb rendszámú autóját ellenőrizték Ásotthalmon. A jármű vizsgálatakor a gyári tankból, összesen 356 doboz, különböző márkájú adózatlan cigaretta került elő.

A félmillió forint értékű füstölni valót a pénzügyőrök lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt tett feljelentés mellett megközelítőleg egymillió forint bírságot szabtak ki.

(rual)

Ezeket a cikkeket olvastad már?