Blogolj!
2019.08.06.

Lakossági bejelentés érkezett 2019. augusztus 5-én reggel a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra arról, hogy egy nő kocsihoz kötve egy nagytestű kutyát húz az úton – írja a police.hu.

Címkék: állatkínzás
Dorogi László
2018.02.20.

Megütötte, egy rendőrautó csomagtartójába dobta, majd bezárta az állatot oda a Pest megyei férfi.

Különböző állatvédő csoportokban kezdett el terjedni a legnépszerűbb közösségi portálon hétfőn az az amatőr, mobiltelefonos felvétel, amelyen szemmel láthatóan egy rendőr ököllel megüt egy kiskutyát, majd rázárja egy rendőrautó csomagtartóját.

A Szurkolók az állatkínzás ellen nevű csoport hétfőn már jelezte a Facebookon, hogy feljelentést tesz az elkövető ellen, kedden pedig a rendőrség közleményben válaszolva kifejtette, megtörtént a videóban szereplő állatkínzó felfüggesztése.

A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője ezen túl az ügy további vizsgálata céljából feljelentést tesz az erre hatáskörrel és illetékességgel rendelkező ügyészségen - áll a rendőrség közleményében, amelyből az is kiderül, hogy a kisállatot egy állatorvos megvizsgálta az eset után, a vizsgálatból pedig kiderült, a kutya nem szenvedett sérülést az eset során.

2018.02.19.

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a csengelei férfival szemben, aki huzamosabb időn keresztül sem ételt, sem italt nem adott kutyájának.

A vádirat szerint lakossági bejelentésre jelentek meg a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei 2017. július 5-én a férfi csengelei tanyáján. A vádlott által tartott kutya közelében sem takarmányt, sem vizet nem találtak.

Öt nap múlva az illetékes hatósági állatorvossal együtt a rendőrök ismét megjelentek a tanyán, és a korábbihoz hasonlóan ugyanúgy az étel és ital hiányát tapasztalták. Az is feltűnt, hogy a kutya az alultápláltság, valamint a rendszeres friss ivóvízhiány miatt a fajtajellegnek megfelelő súly felére fogyott, kondíciója is gyenge volt. Ekkor a rendőrök adtak enni és inni a kutyának.

A július 10-i szemlén a hatósági állatorvos felszólította a vádlottat, hogy normalizálja a kutya tartási körülményeit, amelyet a férfi tudomásul vett. A rendőrök július 16-án újból ellenőrzést végeztek az ingatlanon, ahol ismét azt látták, hogy a férfi a legutolsó felszólítás ellenére sem gondoskodott a kutya megfelelő tartásáról.

A vádirat szerint a vádlott a kutyájával úgy bánt, mely alkalmas volt arra, hogy az állatnak maradandó egészségkárosodást, vagy pusztulást okozzon, különös figyelemmel a nyári időjárási viszonyokra is. Ezért a járási és a nyomozó ügyészség a férfit állatkínzás vétségével vádolja, bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

Ezeket a cikkeket olvastad már?