Blogolj!
2019.09.30.

Állattal szembeni kegyetlenkedés ügyében indított nyomozást az ausztrál rendőrség azt követően, hogy 20 kengurut, köztük kölyköket szándékosan elütött egy autós az Ausztrália délkeleti részén fekvő tengerparti városban, Merimbulában.

2019.09.20.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a budapesti nőt, aki három kismacskát ásott el élve társasházuk udvarán - közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

2019.09.07.

A rendőrök péntek este kaptak bejelentést, miszerint egy nő macskákat ölt meg a XXIII. kerületi Fűzfa közben.

Címkék: állatkínzás
2019.08.06.

Lakossági bejelentés érkezett 2019. augusztus 5-én reggel a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra arról, hogy egy nő kocsihoz kötve egy nagytestű kutyát húz az úton – írja a police.hu.

Címkék: állatkínzás
Dorogi László
2018.02.20.

Megütötte, egy rendőrautó csomagtartójába dobta, majd bezárta az állatot oda a Pest megyei férfi.

Különböző állatvédő csoportokban kezdett el terjedni a legnépszerűbb közösségi portálon hétfőn az az amatőr, mobiltelefonos felvétel, amelyen szemmel láthatóan egy rendőr ököllel megüt egy kiskutyát, majd rázárja egy rendőrautó csomagtartóját.

A Szurkolók az állatkínzás ellen nevű csoport hétfőn már jelezte a Facebookon, hogy feljelentést tesz az elkövető ellen, kedden pedig a rendőrség közleményben válaszolva kifejtette, megtörtént a videóban szereplő állatkínzó felfüggesztése.

A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője ezen túl az ügy további vizsgálata céljából feljelentést tesz az erre hatáskörrel és illetékességgel rendelkező ügyészségen - áll a rendőrség közleményében, amelyből az is kiderül, hogy a kisállatot egy állatorvos megvizsgálta az eset után, a vizsgálatból pedig kiderült, a kutya nem szenvedett sérülést az eset során.

2018.02.19.

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a csengelei férfival szemben, aki huzamosabb időn keresztül sem ételt, sem italt nem adott kutyájának.

A vádirat szerint lakossági bejelentésre jelentek meg a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei 2017. július 5-én a férfi csengelei tanyáján. A vádlott által tartott kutya közelében sem takarmányt, sem vizet nem találtak.

Öt nap múlva az illetékes hatósági állatorvossal együtt a rendőrök ismét megjelentek a tanyán, és a korábbihoz hasonlóan ugyanúgy az étel és ital hiányát tapasztalták. Az is feltűnt, hogy a kutya az alultápláltság, valamint a rendszeres friss ivóvízhiány miatt a fajtajellegnek megfelelő súly felére fogyott, kondíciója is gyenge volt. Ekkor a rendőrök adtak enni és inni a kutyának.

A július 10-i szemlén a hatósági állatorvos felszólította a vádlottat, hogy normalizálja a kutya tartási körülményeit, amelyet a férfi tudomásul vett. A rendőrök július 16-án újból ellenőrzést végeztek az ingatlanon, ahol ismét azt látták, hogy a férfi a legutolsó felszólítás ellenére sem gondoskodott a kutya megfelelő tartásáról.

A vádirat szerint a vádlott a kutyájával úgy bánt, mely alkalmas volt arra, hogy az állatnak maradandó egészségkárosodást, vagy pusztulást okozzon, különös figyelemmel a nyári időjárási viszonyokra is. Ezért a járási és a nyomozó ügyészség a férfit állatkínzás vétségével vádolja, bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(rual)