Blogolj!

A minden lében kanál polihisztor rongáló 2018 elején pingálta ki társaival az Állami Számvevőszék épületét, január elején pedig vádat emeltek ellene.

Fotó: zoom.hu

Napra pontosan két évvel ezelőtt gyalázta meg az ellenzék ügyeletes rikkancsa, Gulyás Márton és partizán csapata az Állami Számvevőszék épületét és pingált ki egy rendőrt az Apáczai Csere János utcai ÁSZ székháznál.

Az ötödik és a tizenharmadik kerületi ügyészség január elején emelt vádat Gulyás és további tizennégy társa ellen műemlék megrongálása miatt - hiszen az Állami Számvevőszék épülete műemléki védettség alatt áll -, a Fővárosi Főügyészség közleménye szerint pedig a Pesti Központi Bíróság a tárgyalást mellőzve egyikükkel szemben 240 óra közérdekű munkát és 120 ezer forint pénzbüntetést szabott ki.

Ezt a bírságot vélhetően Gulyás Márton kapta, bár ez a közleményből nem derül ki, másik három férfival szemben 240 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki, a többi vádlottat pedig három évre próbaidőre helyezték.

Az ügyészség ugyanakkor azon az állásponton van, hogy a bíróság tíz vádlottal szemben túlságosan enyhe büntetést és intézkedést alkalmazott, ezért a tárgyalás megtartását kérik. Az ügyészség azt szeretné, ha a vádlottak mindegyike 240 ezer forintos pénzbüntetésben részesülne, az egyik vádlott - vélhetően ismét csak Gulyásról van szó - pedig felfüggesztett börtönbüntetést kapna.

Az ügyészségi közlemény szerint Gulyásék akciója során több mint 3,2 millió forintos kár keletkezett az ÁSZ székház épületében, a számvevőszék az ügyészségi vádemelésen kívül polgári peres eljárást is kezdeményezett az ügyben, mivel a támadók nemzeti vagyont rongáltak meg.

2020.01.06.

Vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség tizenegy férfival szemben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) épületének tavaly januári megrongálása miatt.