Blogolj!
2020.08.06.

Négy órán belül kétszer intézkedtek a tatai rendőrök egy nővel szemben, aki ittasan ült volán mögé.

Pintér M. Lajos
2020.05.16.

Rekordgyorsasággal kapták el a tolvajt a jászapáti zsaruk!

Fotó: police.hu

Három óráig sem örülhetett „zsákmányának” az a jászapáti fiatalember, akit a helyi rendőrök szélsebesen kézre kerítettek a minap. A hatósági bravúrról a police.hu tájékoztat.

Egy helyi lakos az egyik ismerősénél tartózkodott Jászapátin csütörtökre virradóra. A házigazda által csak becenévről ismert férfi a reggeli órákban távozott a lakásból, ám nem üres kézzel, ugyanis magával vitte a vendéglátója mobiltelefonját, a telefontokban tárolt készpénzét, a bankkártyáját, egy légpuskát, no meg hab a tortán: a tulajdonos beleegyezése nélkül elvitte annak gépkocsiját is.

A bejelentést követően, rövid időn belül, a helyi körzeti megbízottak ellenőrizték az eltulajdonított gépkocsival közlekedő személyt. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A rendőrök azt is megállapították, hogy a 21 éves férfi úgy ült volán mögé, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

Az egyenruhások az ellenőrzést követően elfogták, és a Jászapáti Rendőrősre előállították F. Ádámot, akit gyanúsítottként kihallgattak. A fiatalember egészen különös védekezést választott: „csak autókázni akartam” – taglalta... Amúgy kiderült, az ellopott készpénzből szeszes italt vásárolt magának, amit el is fogyasztott. Szerencsére legalább az eltulajdonított tárgyak egy része előkerült, a nyomozók ezeket természetesen lefoglalták.

A Jászberényi Rendőrkapitányság nagyobb értékre egy vagy több közokirat, magánokirat, készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Pintér M. Lajos
2020.03.10.

Az emberi felelőtlenségnek a jelek szerint sajnos tényleg nincs határa.

Fotó: police.hu

Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt tavaly december 22-én 18 óra után 10 perccel Pusztaföldváron, a Rákóczi utcában – tudósít az elkeserítő esetről a police.hu. Az elkövető egy ittas autós volt, aki több biciklist, köztük egy gyereket is elütött – erre tényleg nincsenek szavak. Töményezett, sörözött, majd életeket veszélyeztetett; komoly büntetésre számíthat.

A személygépkocsi három kerékpárost, két felnőttet és egy hétéves kisfiút gázolt el. A felnőttek súlyosan megsérültek, a gyermek könnyű sérülést szenvedett. A sofőrnél az ütközés után a légalkoholmérés eredménye pozitív lett, majd az igazságügyi szakértői vizsgálat is igazolta az ittas járművezetés gyanúját.

A telekgerendási férfi nem tagadta, hogy vezetés előtt alkoholt fogyasztott, tömény szeszes italt és sört is ivott. Az Orosházi Rendőrkapitányság ittas járművezetés bűntett elkövetésével gyanúsítja, és az ügyének vizsgálatát befejezte. A büntetőeljárás keretében az Orosházi Járási Ügyészség emelhet vádat a bíróságon.

2020.03.01.

A rendőrségre szombat reggel érkezett a bejelentés, miszerint Salgótarjánban, az egyik italboltban egy férfi fegyverrel a kezében fenyegetőzik - írja a police.hu.

Pintér M. Lajos
2020.01.20.

Végül mégis lebukott a salgótarjáni gázoló, aki a halálos baleset okozása mellett hamis vád miatt is felelhet.

Fotó: police.hu

Nem a korábban őrizetbe vett férfi okozott halálos balesetet pénteken Salgótarjánban, hanem a barátja, aki ellen most már hamis vád miatt is folytatják az eljárást – közölte a rendőrség.

A történet előzménye, hogy pénteken este Salgótarjánban, a Rákóczi úton elütöttek egy gyalogost. A baleset következtében a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A jármű vezetője a baleset helyszínéről megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A rendőrök forró nyomon indultak el, két férfit előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki, majd egyiküket őrizetbe vették.

A nyomozás további adatai, a tanúvallomások és a térfigyelő kamerák felvételeinek részletes elemzése eredményeképpen megalapozott a gyanú arra, hogy a járművet a balesetkor nem az őrizetbe vett férfi, hanem a barátja, Sz. Lajos vezette, aki a gázolás után fiatalabb társára terelte a gyanút. A beszerzett bizonyítékok alapján halált okozó járművezetés ittas állapotban és segítségnyújtás elmulasztása, valamint hamis vád miatt folytatják az eljárást a salgótarjáni Sz. Lajos ellen. A 40 éves férfit őrizetbe vették, korábban őrizetbe vett társát pedig szabadlábra helyezték – jelenti a police.hu.

Pintér M. Lajos
2020.01.07.

Triplázta az „élvezeteket” a tárkányi rosszfiú: kábítószert és alkoholt fogyasztott, majd úgy ült a volán mögé, hogy korábban ittas vezetés miatt elvették a jogsiját. Baleset lett a vége, tropára ment a jármű. Kész szerencse, hogy mindenki megúszta.

Fotó: police.hu

Anyagi káros közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a komáromi rendőrök vasárnap este. Történt, hogy egy 20 éves tárkányi férfi Volkswagen típusú személygépkocsival közlekedett Tárkány felől Komárom irányába, amikor egy autóbusz előzésébe kezdett, azonban egy szembe jövő jármű miatt a manővert nem tudta befejezni. A sofőr egy intenzív fékezést követően elvesztette uralmát az autója felett, és nekiütközött az autóbusz oldalának. Gyorsan elhagyta a helyszínt, de nem sokkal később visszament oda.

A kiérkező járőrök ellenőrizték az iratait, ekkor derült ki, hogy korábban ittas vezetés miatt elvették a jogosítványát. Alkohol- és kábítószertesztje is pozitív lett. A sofőr ellen engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak – tudósít a police.hu.

Dorogi László
2019.12.02.

A részeges komlói asszonyt a bíróság nyolc hónapos börtönbüntetésre ítélte, amiért borzalmas körülmények között nevelte gyermekeit.

Fotónk illusztráció.

Az elítélt asszony a komlói Családok Átmeneti Otthonában nevelte élettársával együtt korábbi kapcsolatából született kettő, valamint a jelenlegi élettársi kapcsolatából született egy kiskorú gyermekét. A nő csupán családi pótlékból, valamint a gyerekek után járó GYES-ből tartotta el gyerekeit, de a pénzt rendszerint alkoholra költötte.

Nem gondoskodott a gyerekek évszaknak megfelelő ruházatáról, rendszeresen koszos, elhanyagolt és vizelettel átitatott ruházatban járatta őket az óvodába. Olyan is előfordult, hogy a legkisebb gyermekét egész nap abba a kiságyban hagyta, amibe beleöntötte a piát. A gyerekek nem kapták meg a szükséges orvosi ellátást, nem vettek részt a kötelező vizsgálatokon és a megfelelő étkezésük sem volt biztosítva. A nőt többször is figyelmeztették, hogy gyermekei tetvesek, de ezt sosem vette figyelembe.

Ha mindez nem lenne elég, az elítélt rendszeresen bántotta gyerekeit, indokolatlanul kiabált velük, egy alkalommal egy műanyag lapátot is eltört az egyik gyerek fején. Többször ment el italozni este úgy, hogy csak másnap reggel tért haza, közben a kicsiket felügyelet nélkül az átmeneti otthonban hagyta. De olyan is előfordult, hogy az alkoholizálás miatt egész napokat átaludt, ilyenkor sem gondoskodott csemetékről.

A bíróság megállapította, a körülmények miatt mindhárom gyerek személyiségének fejlődési szintje mind szellemi, mind erkölcsi, mind érzelmi téren jelentősen elmarad a hasonló korú gyerekekétől. Az asszonyra azért szabták ki a börtönbüntetést, mert a gyermekeivel szemben fennálló nevelési, felügyeleti, gondozási kötelességeinek súlyos megszegésével veszélyeztette azok testi, értelmi és erkölcsi fejlődését.

A bírósági ítélet egyelőre nem jogerős, a nő és védője fellebbeztek az ítélet ellen.

Pintér M. Lajos
2018.12.11.

Avagy ezért rendkívül veszélyes, ha a kocsma vezetője közvetlenül a műintézmény mellett parkol le...

Fotó: police.hu

Garázdaság vétség miatt indult büntetőeljárás egy 65 éves herendi férfi ellen, aki a kelleténél sokkal jobban felhúzta magát azon, hogy miután a sárga földi részegedett, nem adtak neki több piát a helyi kocsmában – így a police.hu.

A rendőrségi eljárás adatai alapján a porcelánszívű herendit november 29-én délután ittas állapotára tekintettel nem szolgálta ki szeszes itallal a vendéglátóhely pórul járt tulajdonosa, hanem kitessékelte az üzlethelyiségből. A gyanúsított erre éktelen dühbe gurult, felvett az épület előtt a földről egy fakarót, többször ráütött az üzletvezető ott parkoló gépkocsijára, melynek során a visszapillantó tükrét is megrongálta.

A cselekménnyel okozott kár meghaladta az ötvenezer forintot, úgyhogy garázdaság ügyében magyarázkodhat majd a bíróságon, ha addig kitisztul a feje.

2018.06.11.

Negyvenöt liter tiszta szeszt, valamint 86 doboz adózatlan cigarettát találtak NAV pénzügyőrei egy személyautóban és egy autóbuszban, Röszkén.

Fotó: illusztráció

A fináncok egy magyar Suzukit ellenőriztek Röszkén. A jármű sofőrje elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban „jó szimattal” a jármű és a csomagok tüzetes ellenőrzése mellett döntöttek. A csomagtartóból és a hátsó ülésről előkerült két gázpalackból, összesen 45 liter, 96 százalékos tiszta szeszt engedtek le a pénzügyőrök. 

Rövid idő elteltével, szintén Röszkén egy szerb autóbusz ellenőrzésekor az ülések fölötti csomagtartóból összesen 86 doboz adózatlan cigaretta került elő. A dohányterméket a sofőr magáénak vallotta.

A félmillió forint értékű alkoholt és dohányterméket a pénzügyőrök lefoglalták, a két ügyben költségvetési csalás miatt tett feljelentés mellett megközelítőleg egymillió forint bírságot szabtak ki.

(rual)

2018.05.10.

Közel 27 ezer darab gyógyszert, valamint 356 doboz adózatlan cigarettát találtak a vámosok két személyautóban, Röszkén és Ásotthalmon.

Fotó: illusztráció

A pénzügyőrök egy szerb rendszámú autót ellenőriztek Röszkén. Bár a járművet vezető férfi azt mondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával, a karosszériát megkopogtatva különös hangra lettek figyelmesek a fináncok, ezért a kocsi tételes átvizsgálása mellett döntöttek. Az oldalkárpitok, valamint a hátsó lökhárító mögül, összesen 26 880 Konbozel feliratú dobozba csomagolt gyógyszer került elő.

A sofőr a termékek tényleges eredetére vonatkozóan semmilyen dokumentációt nem tudott bemutatni.

Azonos elnevezésű és összetételű gyógyszer az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet nyilvántartásában nem szerepel és a gyártó is ismeretlen volt az adatbázis szerint, ezért a pénzügyőrök a több százezer forint értékű szállítmányt lefoglalták és egészségügyi termék hamisítása miatt feljelentést tettek.

Ezzel egy időben a NAV és a rendőrség munkatársai egy magyar férfi szerb rendszámú autóját ellenőrizték Ásotthalmon. A jármű vizsgálatakor a gyári tankból, összesen 356 doboz, különböző márkájú adózatlan cigaretta került elő.

A félmillió forint értékű füstölni valót a pénzügyőrök lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt tett feljelentés mellett megközelítőleg egymillió forint bírságot szabtak ki.

(rual)

12