Blogolj!
Pintér M. Lajos
2020.01.24.

A magyar igazságügyi miniszter utat mutat Európa számára.

Varga Judit uniós szinten is szorgalmazza az áldozatok jogainak megerősítését. Mindezt annak kapcsán közli az MTI, hogy a magyar igazságügyi miniszter részt vett az informális Bel- és Igazságügyi Tanács január 23-i ülésén Zágrábban.

Az igazságügyi miniszterek eszmecserét folytattak a szabadság, biztonság és jog érvényesülésének előmozdítását célzó jövőbeli stratégiai iránymutatásokról. A stratégiai iránymutatásokat az állam- és kormányfők fogadják majd el, összhangban a 2019 júniusában elfogadott 2019-2024 közötti időszakra szóló stratégiai menetrenddel.

Varga Judit szorgalmazta, hogy az áldozatok jogainak védelme központi szerepet kapjon az igazságügyi együttműködésben az elkövetkező ötéves intézményi ciklusban. Emellett felhívta a figyelmet arra, hogy az uniós igazságügyi együttműködésnek az uniós polgárok számára is kézzelfogható eredményeket kell felmutatnia olyan területeken például, mint az áldozatok és sértettek jogai, áldozatsegítés, a nemzetközi tartási kötelezettségek kikényszerítése vagy a jogellenesen elvitt gyermekek hazajuttatása.

Ezeket a cikkeket olvastad már?