Blogolj!

Jogerősen életfogytiglant kapott az autópályás gyilkos

Kálovics Tibor

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a német állampolgárságú török származású férfit aki 2017-ben szíven lőtte ismerősét az M5-ös autópályán.

Kép forrása:MTI

A tettes korábban ismerkedett meg bolgár áldozatával. Segített neki Ausztriába költözni, munkát keresni és még kölcsön is adott neki némi pénzt. Mivel a kölcsönt nem kapta vissza, kapcsolatuk megromlott és amikor megtudta, hogy ismerőse visszatér Bulgáriába, elhatározta, hogy egy alkalmas pillanatban végez áldozatával. 

A német állampolgárságú férfi magához vette engedély nélkül tartott fegyverét, majd lakhelyéről Hegyeshalomra a magyar-osztrák határra hajtott. Az áldozat este 11 körül érkezett a határra majd Röszke irányába hajtott az autójával. A sértettel utazott egy osztrák állampolgárságú munkatársa is. Az áldozat végül az M5 autópálya csengelei pihenőjénél állt meg ahol utastársával együtt elaludt. 

A vádlott követte őket a magyar-osztrák határtól és ő is megállt a pihenőben. Meggyőződött, hogy a sértett elaludt és magához vette pisztolyát, fejére sapkát, kezére kesztyüt húzott és odasétált a sértett autójához. Ezután bekopogott az ablakon a vezető felőli oldalon és felriasztotta áldozatait. A sértett slusszkulcsához nyúlt, ám nem tudta beindítani az autóját. 

A vádlott azonnal lőni kezdett, öt lövése találta el a bolgár férfit, míg az osztrákot két lövés érte, amelyek közül az egyik a szívébe fúródott. Az áldozatnak még volt annyi ereje, hogy kihajtson a pihenőből, ám 100-150 méter után megállt és a helyszínen belehalt sérüléseibe. Utastársának életét életmentő mentő műtét után sikerült megmenteni. 

A vádlott már korábban is elismerte, hogy áldozatát szándékosan ölte meg, ám azt tagadta, hogy az osztrák állampolgárságú férfival is végezni akart volna. Azt állította, hogy kesztyűje beszorult a ravaszba és ezért sült el többször a fegyvert. 

A gyilkosság miatt elítélt elkövetőt másodfokon életfogytiglanra ítélték, amelyből 30 évet mindenképpen le kell ülnie. A vádlott ma már azt vallotta, hogy csak beszélni akart áldozatával és véletlenül sütötte el a fegyverét, gyógyszer hatása alatt állva. A bíróságot ezt nem hatotta meg és helybenhagyták az elsőfokú ítéletet.

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/100234/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?