Blogolj!

Szabadult a börtönből Kaiser Ede


Kaiser Ede neve a móri mészárlás miatt lett ismert, ám ahhoz nem volt köze. 2002-ben nyolc embert öltek meg egy bankban, emiatt pedig Kaisert életfogytiglanra ítélték, mint kiderült, tévesen. Ennek ellenére más rablások miatt ülnie kellett és 18 évet kapott.

Kaiser hétfőn reggel 9 órakor hagyta el a Kozma utcai börtönt, ahol ügyvédje várta egy terepjáróval.

A hírhedt móri mészárlás még 2002 májusában történt, amikor két férfi ment be a helyi Erste Bankba, hogy kirabolják azt. Eközben nyolc embert öltek meg. A Fővárosi Bíróság 2004 decemberében Kaiser Edét bűnösnek mondta ki, 2005-ben pedig jogerősen is életfogytiglanra ítélték.

A nyomozás igen nehezen haladt, több ember is meggyanúsítottak, de azoknak alibijük volt. Majd képbe került Kaiser és Hajdú László. A vád szerint Kaiser lőtte le a bank biztonsági őrét, majd kint várakozott, Hajdú ezalatt pedig a többi ember végzett. A vád koronatanúja Kiglics Attila volt, aki egyébként korábban együtt rabolt Hajdúval és Kaiserrel. Kiglics vádalkut kötött, és felvette a 25 millió forint nyomravezetői díjat, és mint kiderült, hamis információkkal látta el a bíróságot.

2004-ben kiderült, hogy Hajdúnak erős alibije van, ezért őt „csak” a fegyverek beszerzésével vádolták meg, ő 15 évet kapott, Kaiser pedig 18-at, akik mindvégig állította, hogy nincs köze a mészárláshoz.

Kaiser csupán a véletlennek köszönhette, hogy kiderült az igazság, ugyanis a valódi tettes erdőben elásott tárgyait egy amatőr régész megtalálta. A rendőrség elfogta a két igazi elkövetőt, azaz Weiszdorn Róbertet és Nagy Lászlót, aki később a börtönben öngyilkos lett.

Kaiser Edéről hivatalosan 2009-ben mondták ki, hogy nem ő a móri mészárlás elkövetője, viszont több, 1999 és 2001 között elkövetett rablás és lopás miatt így is ülnie kellett.

(borító: Koncz Márton - Origo)

 

Címkék: börtön, Kaiser Ede
https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/95716/pics/lead_800x600.jpg
börtön,Kaiser Ede
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?