Blogolj!

Száz ukrán rivális fuvarozó lövöldözött egymásra Kijev mellett - Videó


Igazi Guy Ritchie filmbe illő jeleneteknek lehettek szemtanúi a Kijev mellett fekvő Brovari településen, amikor is csaknem százan kezdtek el egymásra lövöldözni péntek reggel. A nem mindennapi csetepaté rivális fuvarozók között tört ki, a tűzharcban hárman megsérültek.

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső című kultklasszikusba illő összeröffenés után eddig húsz embert vettek őrizetbe a rendőrök. A tűzharcban személyszállítással foglalkozó fuvarozók, az Ukrajnában elterjedt, úgynevezett iránytaxiként működő kisbuszok tulajdonosai vettek részt.

A város polgármestere, Ihor Szapozsko szerint a vállalkozók és a Kijev megyei kormányzói hivatal közti konfliktus vezetett a lövöldözéshez. A hivatal ugyanis egy új, hosszabb útvonalakat jelölt ki a helyközi közlekedésben, amit a fuvarozók nem fogadtak el, mert az jelentősen megnövelné a költségeiket.

Ezzel szemben a rendőrség úgy nyilatkozott, hogy két, egymással rivalizáló fuvarozó csoport emberei nyitottak tüzet egymásra, akik nem tudtak megegyezni arról, hogyan osszák fel egymás között a szállítási útvonalakat. Egyes információk szerint az egyik csoport a szomszédos Vinnicja megyéből kapott fegyveres támogatást egy őrző-védő cégtől, a másik pedig helybeli verőembereket, úgynevezett „tyituskókat” bérelt fel.

Arszen Avakov belügyminiszter is beszállt a buliba, aki a Facebookon korrupciós ügynek és a szállítási útvonalakért folyó „bandák közti belharcnak” minősítette az incidenst. Közölte, hogy az őrizetbe vételek még folytatódnak.

(Borító: 112.international)

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/95574/pics/lead_800x600.jpg
lövöldözés,nyomozás,rendőrség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?