Blogolj!

Beismerte tettét a Deák téri kettős gyilkosság elkövetője

Dorogi László

Három férfi letartóztatását indítványozta az ügyészség a Deák téri kettős emberölés ügyében. Az egyik áldozat mindössze 16 éves volt, a gyilkosság napján ünnepelte születésnapját, akárcsak a 18 éves elkövető.

Őrizetbe vették a péntek hajnali, Deák Ferenc téri kettős gyilkosság feltételezett elkövetőjét és két további társát - számolt be a police.hu péntek délután. Az V. kerületi verekedésben egy 18 éves fiú a nála lévő késsel két sértettet is megszúrt, akik azonnal a földre estek. Az egyik földön fekvő sértettet egy tizenkilenc éves férfi még többször meg is rúgta a fején és a testén, miközben egy másik, szintén tizenkilenc éves férfi "támogatólag volt jelen".

A Fővárosi Főügyészség a gyanúsítottak jelenlétének, valamint a bizonyítás zavartalanságának biztosítása, illetve a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében kezdeményezte letartóztatásukat - írták közleményükben szombaton.

Rendőrkézen a péntek hajnali késelős gyilkos (videó)

Elfogták a rendőrök azt a 18 éves fiút, akit azzal gyanúsítanak, hogy két embert halálra késelt péntek hajnalban Budapesten, a Deák téren. A BRFK péntek délutáni sajtótájékoztatóján számolt be a kettős gyilkosság ismert részleteiről. Gál Sándor a BRFK életvédelmi osztályának vezetője elmondta, hogy két nagyrészt büntetett előéletű, 16 és 23 év közötti fiatalokból álló tízfős társaság verekedett össze egymással.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szombaton azt írta: a péntek hajnali verekedés helyszínére percek alatt kiérkező rendőrök két úttesten fekvő embert - egy 16 és egy 21 éves férfit - találtak, akik súlyos, szúrt sérüléseik miatt a helyszínen életüket vesztették.

A gyilkossággal gyanúsított 18 éves budapesti Cs. Krisztiánt rövid időn belül a Nyugati téren fogták el, ellene több emberen elkövetett emberölés miatt indult eljárás. A rendőrök a bűncselekmény helyszínétől 300 méterre egy autó alá dobva megtalálták az elkövetéshez használt kést is. A verekedésben összesen tízen vettek részt, közülük kilenc embernek már volt rendőrségi múltja, a feltételezett elkövetőt kábítószerrel való visszaélés és garázdaság miatt is felelősségre vonták korábban.

A tájékoztatás szerint a verekedés ügyében kilenc embert állítottak elő, közülük két 19 éves budapesti férfit - J. Dánielt és J. Marcellt - csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt hallgattak ki gyanúsítottként. A rendőrök Cs. Krisztiánt, J. Dánielt és J. Marcellt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Bors információi szerin az egyik áldozat, M. László éppen tizenhatodik születésnapját ünnepelte a végzetes estén, míg a másik áldozat, a 21 éves K. Gergely múlt héten érettségizett le. A 24.hu úgy tudja, Cs. Krisztián beismerő vallomást tett szombat délután, míg a másik két őrizetbe vett fiatal ténybeli beismerő vallomást tettek a kihallgatás során.

Címkék: Budapest, Gyilkosság
https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/95266/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,Gyilkosság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?