Blogolj!

Sokba kerülhet az alkoholmámoros autókázás

Pintér M. Lajos

Rekordgyorsasággal kapták el a tolvajt a jászapáti zsaruk!

Fotó: police.hu

Három óráig sem örülhetett „zsákmányának” az a jászapáti fiatalember, akit a helyi rendőrök szélsebesen kézre kerítettek a minap. A hatósági bravúrról a police.hu tájékoztat.

Egy helyi lakos az egyik ismerősénél tartózkodott Jászapátin csütörtökre virradóra. A házigazda által csak becenévről ismert férfi a reggeli órákban távozott a lakásból, ám nem üres kézzel, ugyanis magával vitte a vendéglátója mobiltelefonját, a telefontokban tárolt készpénzét, a bankkártyáját, egy légpuskát, no meg hab a tortán: a tulajdonos beleegyezése nélkül elvitte annak gépkocsiját is.

A bejelentést követően, rövid időn belül, a helyi körzeti megbízottak ellenőrizték az eltulajdonított gépkocsival közlekedő személyt. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A rendőrök azt is megállapították, hogy a 21 éves férfi úgy ült volán mögé, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

Az egyenruhások az ellenőrzést követően elfogták, és a Jászapáti Rendőrősre előállították F. Ádámot, akit gyanúsítottként kihallgattak. A fiatalember egészen különös védekezést választott: „csak autókázni akartam” – taglalta... Amúgy kiderült, az ellopott készpénzből szeszes italt vásárolt magának, amit el is fogyasztott. Szerencsére legalább az eltulajdonított tárgyak egy része előkerült, a nyomozók ezeket természetesen lefoglalták.

A Jászberényi Rendőrkapitányság nagyobb értékre egy vagy több közokirat, magánokirat, készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/94900/pics/lead_800x600.jpg
alkohol,autólopás,bíróság,bűnügy,rendőrség,Ügyészség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?