Blogolj!

Bérgyilkos buktatta le saját magát és a bosszúvágyó ügyvédnőt

Dorogi László

Krimi-kabaréba illő történetről számolt be a rendőrség hivatalos oldalán. A sztori annyira magyar, hogy már fáj.Ha azt állítom, hogy nincs nálam nagyobb Columbo-rajongó az országban, nem állítok nagy valótlanságot, így aztán az évek során azt is nagyon jól megtanultam, hogy a tökéletes bűntényt azoknak van a legnagyobb esélyük elkövetni, akik az igazságszolgáltatás bármely szegmensében dolgoznak. A legtöbb esetben persze a gáncsoskodó bírák, rendőrök, vagy éppen ügyvédek is beleszaladnak a késbe, s jól le is buktatják magukat.

Rossz megbízottal paktált le az a budapesti ügyvédnő is, aki 2017-ben egyik rokonának férjét kívánta eltetetni láb alól. Az ominózus rokon éppen egy csúnya válás közepén tartott a kiiktatandó férfival, s bár a rendőrségi információk nem ecsetelik az indítékot, vélhetően a vagyonleosztási folyamatot igyekezett rokonának kedvező módon befolyásolni a tettes a férj meggyilkoltatásával.

Annak rendje s módja szerint meg is bízott egy bérgyilkost a feladattal, akinek 70 ezer eurót fizetett volna az élet kioltásáért cserébe, csakhogy az egyezkedést a D. Márkó néven álcázott Sz. Zsolt rögzítette, anélkül, hogy a megbízónak tudomására jutott volna. Sz. Zsolt ezután felkereste a potenciális áldozatot, hogy beszámoljon neki: bár az ember nem válogathatja meg a rokonait, ebben az esetben mégsem ártott volna, ugyanis az ügyvédnő holtan akarja látni, ezt pedig rögzített hanggal bizonyítani is tudja.

A bérgyilkos 3500 euróért cserébe készségesen át is adta volna a látens áldozatnak az erről tanúskodó felvételt, csakhogy aztán úgy döntött, jobb felmarkolni a szajrét és a szalagot is megtartani. A becsapott - ellenben nagyon is életben tartott - férj ezután feljelentést tett a rendőrségen, hiszen nem elég, hogy meg akarták gyilkolni, most még jól le is húzták.

A nyomozók kiderítették, hogy Sz. Zsolt négy társával szövetkezve tervelte ki a nyerészkedő akciót, hogy az ügyvédnőt és a potenciális áldozatot is meg tudják fejni, ám végül lebuktak - és egyúttal lebuktatták a "bérgyilkost" megbízó ügyvédnőt is. A gyilkossági ügy tehát gyilkosság nélkül zárult, de az ügyvédnőnek és a bűnbanda tagjainak is fizetniük kell tetteikért.

Címkék: Csalás
https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/94621/pics/lead_800x600.jpg
Csalás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?