Blogolj!

Nőket futtatak Németországban - nem ússzák meg büntetlenül


police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást hét személy ellen.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak 2018-tól elfogásukig Németországban üzemeltettek bordélyházat, ahol az általuk kiszervezett nők folytattak prostitúciós tevékenységet. A nők keresetének nagyobb részét a bűnszervezet tagjai elvették, abból saját megélhetésüket finanszírozták. A gyanúsítottak a tevékenységüket összehangoltan végezték, a lányok beszervezésével, utaztatásával és foglalkoztatásával, valamint a hirdetések feladásával, a bevételeik és kiadásaik vezetésével összefüggő feladatokat egymás között megosztották, és a prostituáltak által megkeresett pénzből mindannyian részesültek.

A több mint egy évig tartó nyomozást követően 2020. május 7-én összehangolt rendőri akció keretében valamennyi gyanúsítottat elfogták a nyíregyházi nyomozók. Az egyes helyszíneken összesen közel ötmillió forint összegű készpénzt, nagy értékű személygépkocsikat és arany ékszereket foglaltak le a rendőrök, amelyek vélhetően a bűnös tevékenységgel keresett jövedelemből származtak. A bűnszervezet tagjai a németországi bordélyház üzemeltetését megelőzően, az általuk beszervezett lányokat Svájcban, Ausztriában és Belgiumban kényszerítették prostitúciós tevékenységre. A prostituáltak jövedelmét részben, illetve gyakran egészben elvették, és ellenállás esetén bántalmazták őket. 

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/94549/pics/lead_800x600.jpg
bűnszervezet,prostitúció
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?