Blogolj!

Letartóztatták Szilágyi István fiát, aki feltehetően megölte apját

Dorogi László

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a nyomozási bíró egy hónapra rendelte el a gyanúsított letartóztatását, amelyet az ügyészség álláspontjával egyezően az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell letöltenie.

Fotó: Blikk

Bár az ügyészség ezúttal nem nevezte meg a vasárnap elkövetett bűncselekmény áldozatát, biztosan állítható, hogy Szilágyi István színművészről van szó, akit saját fia vert agyon egy kalapáccsal.

Meghalt Szilágyi István

A 82 éves színészt holtan találták vasárnap reggel. A rendőrség állítólag lezárta azt az utcát, ahol a színész élt a XVII. kerületben, valamint több mentőautó is érkezett a helyszínre. A Blikk úgy tudja, hogy a színész egy fejére mér ütésbe halt bele. A rendőrség vizsgálja a szándékosságot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a helyszínen elfogta a férfit, akit a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A kihallgatás során Sz. Péter nem ismerte be tettét, sőt, a 24.hu információi szerint még panasszal is élt a gyanúsítás ellen, tagadva ezzel, hogy ő ölte volna meg a színészt. A Blikk kedden már arról írt, hogy a gyanúsított nem árult el részleteket arról, miért és hogyan ölte meg az édesapját, de már nem tagadja, hogy ő végzett vele, vallomásában viszont többször hangsúlyozta, csak önvédelemből ütött.

Szilágyi István fiát korábban két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték apja megveréséért, a próbaidő még nem járt le.

A bíróság a letartóztatást azzal magyarázta, hogy a gyanúsított rendszeres gyógyszeres pszichiátriai kezelésben részesül.

"A férfi személyi körülményei, kiszámíthatatlan viselkedése, a terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlya, annak elkövetési módja és a várható büntetés mértéke - amely bizonyítottság esetén akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet - a bíróság szerint esetében megalapozzák a szökés, elrejtőzés veszélyét"

- írták.

A rendőrség már kihallgatta a bűncselekmény elsődleges tanúit, köztük a sértett feleségét is, azonban a tényállás teljes körű felderítéséhez további tanúk kihallgatása szükséges. A bíróság szerint a tanúk befolyásának veszélye miatt indokolt a gyanúsított személyi szabadságának korlátozása

- olvasható a közleményben.

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/94343/pics/lead_800x600.jpg
Gyilkosság,letartóztatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?