Blogolj!

Jöhetnek a mobilbörtönök

Dorogi László

A kormány harmincmilliárd forintot bocsát a Belügyminisztérium rendelkezésére, hogy megszüntesse a börtönök száz százalék fölötti telítettségét.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a pénzből akár ideiglenes büntetés-végrehajtási intézmények, úgy nevezett mobilbörtönök is létrehozhatók. A magyar börtönök telítettsége jelenleg 115 százalékos, ezért haladéktalanul kezelni kell a problémát, ugyanakkor Gulyás Gergely hozzátette, 2013-ban még ennél is rosszabb volt a helyzet, akkor 143 százalékos volt az arány.

Megszületett a döntés: felfüggesztik a börtönkártérítések kifizetését

Az Országgyűlés kedden elfogadta Varga Judit igazságügyi miniszter javaslatát, és megszavazta a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos kártalanítások kifizetését. A javaslatot 139 igennel, 2 nemmel és 4 tartózkodás mellett fogadták el: a Fidesz-KDNP és a Jobbik képviselői igennel voksoltak, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független képviselők nemet nyomtak, az LMP képviselői tartózkodtak, míg az MSZP és a DK politikusai nem szavaztak.

A miniszter kiemelte, fontos lépést tett a kormány a héten azzal, hogy elfogadta a törvényt, amely átmenetileg felfüggeszti az elítélteknek a kártérítések kifizetését, egyértelművé vált ugyanis, hogy egy iparág épült fel erre, amelynek megálljt kell parancsolni. Az elfogadott jogszabály rögzíti, az igazságügyi tárcának előterjesztést kell tennie azzal kapcsolatban, hogy ha mégis kártérítést kell fizetni, akkor azt az áldozatok kaphassák meg.

Címkék: börtön
https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/91011/pics/lead_800x600.jpg
börtön
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?