Blogolj!

Több év fegyházra ítéltek egy gyermekeit veszélyeztető férfit


A Kaposvári Törvényszék szerdai tájékoztatása szerint a Marcali Járásbíróság hat év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit a gyermekeivel szemben tanúsított bánásmódja miatt.

A közleményben azt írják, hogy a nem jogerős határozat alapján az 59 éves, sokszorosan büntetett apa a legutóbbi szabadulása után magához vette 5 éves gyermekét, azonban a nevelését kirívó mértékben elhanyagolta. Ennek következtében a gyerek első osztályos korára már kezelhetetlen volt, az iskolában mind társai, mind tanítói életét, testi épségét veszélyeztető helyzeteket okozott.

Az is kiderült a férfi ezen felül rendszeresen bántalmazta, valamint trágár szavakkal illette az új élettársával együtt a háztartásába költöző 4, 8 és 9 éves nevelt gyermekeit is. Egyiküket például azzal büntette, hogy a téli hidegben, vékony ruhában kizárta a házból.

A fentiek fényében az elsőfokú bíróság a többszörös visszaeső vádlottat kiskorú veszélyeztetésében és más bűncselekményekben is bűnösnek találta. Kizárta a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből, és miután cselekményeit felfüggesztett szabadságvesztések hatálya alatt követte el, elrendelte ezen büntetések végrehajtását is.

A döntés ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és a védője - nem meglepő módon - elsődlegesen felmentésért fellebbezett.

(Borító: nepszava.hu)

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/90969/pics/lead_800x600.jpg
Bántalmazás,bíróság,gyermek,ítélet
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?