Blogolj!

Kamu vallási közösséget szüntetne meg az ügyészség


A Somogy Megyei Főügyészség pert indított egy Kaposvár környéki faluba bejegyzett, de ténylegesen évek óta nem működő vallási egyesülettel szemben azért, hogy a Kaposvári Törvényszék állapítsa meg annak megszűnését.

A vallási egyesület feltehetőleg azért lett egyházként bejelentve, hogy kihasználhassák a kedvező finanszírozási lehetőségeket, de ténylegesen csak egy piaci alapon működő idős otthont tartottak fent. Az egyházakról szóló új törvény 2012. évi hatálybalépésével az egyház vallási tevékenységet végző egyesületté alakult át, azonban a kiemelt állami normatív támogatások nélkül a szervezetet és az általuk fenntartott intézményt már nem működtették.

Az egyesület a működését beszüntette, ennek ellenére a mai napig vallási egyesületként szerepel a civil szervezetek nyilvántartásában, bejegyzett székhelyén azonban nem lelhető fel, és képviselőjének megbízatása is lejárt.

A vallási közösség lejárt megbízatású vezetője ellen egyébként büntetőeljárás is indult, mivel az egyesület gazdálkodása olyannyira átláthatatlan volt, hogy emiatt több, mint 200 millió forint állami normatív támogatás felhasználása nem volt nyomon követhető. A számvitel rendje megsértésének bűntette miatt indult büntetőeljárás jelenleg azért van felfüggesztve, mert az elfogatóparanccsal körözött férfi elrejtőzött a hatóságok elől.

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/90928/pics/lead_800x600.jpeg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?