Blogolj!

Ötven nőt tartott rabszolgaként a szektavezér


Nőket és gyerekeket tartott embertelen körülmények között az a szektavezér, akit hétfőn tartóztattak le Jeruzsálemben.

A hatvanas éveiben járó férfi lecsukását egy két hónapig tartó nyomozás előzte meg, amiket a sorra beérkező panaszok indítottak el. A csoportot vezető rabbival együtt letartóztattak nyolc nőt is és a rabbi feleségét is kihallgatták.

Bentlakásos iskola volt az álca

A Jeruzsálem belvárosában, a buharai negyedben lévő épületet ultra ortodox női bentlakásos iskola címen működtették, ahol zsúfolt és embertelen körülmények közepette éltek a nők és a gyermekek. A rabbi teljesen ellenőrzése alatt tartotta a szekta tagjait, a legkisebb ügyekben is engedélyt kellett kérniük, és csak beleegyezésével fordulhattak orvoshoz súlyosabb esetekben is. Az általa engedélyezett munkákból származó fizetségek egy részét át kellett adniuk a szekta vezetőjének.

Éhezés, égetés, erőszak

A részben kiskorú nőknek többek között tűzbe kellett tartani kezüket, hogy "megértsék a pokol jelentését", és az újonnan csatlakozó lányokat elszakították családtagjaiktól - értesült a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

A nők ellen szexuális vétségeket is elkövetett a szekta vezetője, és az engedetlenséget szigorúan megbüntette: például negyven napig tartó élelemmegvonással.

A szektavezető tagadja az ellene felhozott vádakat. 2015-ben hasonló okból már letartóztatták, de akkor szabadon engedték, mert a közösség több tagja mellette tanúskodott. Ez most nem így volt: még a letartóztatás előtt több nő is a szektavezér ellen tanúskodott, miután kilépek a csoportból.  

A hatóságok sokáig nem tudtak lépni

A rendőrséghez 2011 óta érkeztek panaszok az ott élő nők rokonaitól, de a hatóságok mindeddig tehetetlenek voltak, mert nagykorú emberekről volt szó, akik szabad akaratukból választották ezt az életformát.

A bíróság hét napig meghosszabbította a szektát vezető rabbi előzetes letartóztatását, mivel bizonyítékaik vannak arról, hogy bántalmazta az ott élő nőket és kiskorú gyermekeiket.

(forrás: MTI)

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/88849/pics/lead_800x600.jpg
kínzás,letartóztatás,szekta
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?