Blogolj!

Járókelőket akart kirabolni öt tizenéves fiatal Budapesten


A gyanú szerint az öt fiatal járókelőket akart kirabolni Budapest X. kerületében; a kőbányai rendőrök egy nap alatt azonosították és elfogták őket - írja a police.hu.

Mint írják, a rendelkezésre álló adatok szerint egy 15 éves, egy 14 éves, két 13 éves, valamint egy 12 éves fiúból álló csoport 2020. január 9-én délután Budapesten, az Örs vezér terén háromszor is megpróbált fiatalokat kirabolni.

A banda először fél három körül vett körbe egy fiút, akit azzal fenyegettek meg, hogy megverik, ha nem adja át nekik a mobilját és a pénzét. Az elkövetőknek a fiú pénzét még sikerült elvenniük, azonban a telefont már nem tudták, az áldozat ugyanis elfutott támadói elől. Ekkor az egyik 13 éves fiú még utána futott, és kétszer hátba rúgta.

Fél órával később másik már másik két másik fiút is kiszemeltek, akiktől szintén a telefonjukat és pénzüket követelték; körbevették, majd veréssel fenyegetve rángatni kezdték őket. A két fiatalnak végül sikerült elfutni, a rablók pedig értékszerzés nélkül elmenekültek a helyszínről.

A csoport végül egy Örs vezér terén lévő trolimegállóban akart kirabolni egy fiatalt. Eredetileg tőle is a pénzét akarták elvenni, de mivel az nem volt nála, „megelégedtek” volna a cipőjével is. A fiú nem akarta odaadni a cipőt, emiatt a társaságból ketten többször megütötték, egyikük hátba is rúgta. A rablókat ekkor megzavarta egy járókelő, így a sértettnek sikerült elmenekülni - írja a rendőrség.

A csoportnak a későbbiekben sem volt túl sok "szerencséje", ugyanis a nyomozók a lefoglalt kamerafelvételek alapján szinte azonnal azonosították a feltételezett elkövetőket, majd a kőbányai járőrök másnap, január 10-én elfogták mind az öt fiatalt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói az öt fiút egyrendbeli csoportosan elkövetett rablás bűntett, valamint háromrendbeli csoportosan elkövetett rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására - közölte a rendőrség.

(Borító: demokrata.hu)

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/88786/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,rablás,rendőrség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?