Blogolj!

Felfüggesztett a véletlenül 88 milliót elköltő faddi rokkantnyugdíjasnak 

Ragnar Volarus

Két év börtönbüntetést kapott három évre felfüggesztve az a faddi rokkantnyugdíjas, akinek 2016-ban véletlenül 88 ezer forint helyett kb. 88 millió forintot utalt el egy német tulajdonban lévő, szekszárdi borászati és mezőgazdasági szövetkezet, mely évek óta kártérítést fizetett az asszonynak.

Ez persze még nem lenne ok a felfüggesztett börtönre. Azt a nő nem azért kapta, mert neki utalták a pénzt, hanem azért, mert ezt az összeget elköltötte, ahelyett, hogy visszautalta volna. A Bors cikke szerint H. Teréziának semmije sem maradt a hirtelen jött pénzből, a rendőrök mindent lefoglaltak a házukban.

Azt hitte, hogy az elmaradt járandóságát kapta meg. Németországba ment és BMW-t vett a pénzből.

Miután H. Teréziának megérkezett a pénz, ő Németországba utazott, ahol három részletben felvette az átutalt összeget, majd költekezni kezdett. De veszettül.

Családjával vett két X6-os BMW-t, a fennmaradó összeget pedig egy táskában tartották. A nőt Passauban fogták el a német rendőrök, hónapokig volt kiadatási őrizetben, mielőtt bíróság elé kerül volna.

A nő a nyilvánvaló tények ellenére a bíróságon nem ismerte el a sikkasztást, és azt mondta, a pénzre azt hitte: egy összegben megkapta az életjáradékát. A cég könyvelője ezt cáfolta, állítása szerint még azelőtt figyelmeztette a nőt, hogy megkapta volna a pénzt. H. Teréziát 17 millió forintos kártérítésre is kötelezte a bíróság, mert a két BMW-t ennyivel olcsóbban tudták csak eladni.

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/87461/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?