Blogolj!

Elrendelték a budai rabló tinik letartóztatását


A négyfős banda két tagjánál letartóztatást, a másik kettőnél pedig bűnügyi felügyeletet rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság.

A Fővárosi Törvényszék szombaton közölte az MTI-vel, hogy a négy fiatal megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy novemberben és decemberben több alkalommal gázriasztófegyverrel, egyszer fegyvernek látszó tárggyal, illetve egyszer késsel is különböző felállásban, a szerepek megosztásával raboltak ki embereket budai köztereken.

A törvényszék tájékoztatása szerint az egyik letartóztatott fiatal volt a bűncselekmény kezdeményezője, ő biztosította az elkövetéshez használt eszközöket, a fegyvert, a gumikesztyűket és a maszkokat, még akkor is, amikor személyesen nem vett részt az elkövetésben. A másik letartóztatottal szemben jelenleg más ügyben is rendőrségi eljárás van folyamatban. A két fiatalkorú letartóztatását egy hónapra javítóintézetben rendelték el.

A másik két fiatalnál a bíróság - büntetlen előéletükre, valamint a bűncselekmények elkövetésében betöltött szerepükre való tekintettel - elegendőnek találta a mozgásukat nyomon követő technikai eszközzel ellenőrzött, lakóhelyre korlátozott bűnügyi felügyelet elrendelését négy hónapra. A végzés nem végleges.

Mint azt már mi is megírtuk: szerdán a XI. kerületben fogták el az a 16 és 14 éves fiút, akik gázriasztó fegyverrel fenyegettek meg egy férfit, illetve lövéseket is leadtak. A csoport többi tagját, otthonaikból, illetve iskolából állították elő.

Tizenéves fegyveres rablókat fogtak el a fővárosban

A police.hu beszámolója szerint fegyveresen elkövetett rablás miatt fogtak el a rendőrök két 16 éves, két 14 éves és egy 15 éves fiút a fővárosban. Mint írják, december 11-én este a XI. kerületben fogtak el egy 16 éves és egy 14 éves fiút, akik a Minerva utcában követtek egy férfit, majd egy gázriasztó fegyverrel megfenyegették, értékeit követelték és egy lövést is leadtak; a támadásban nem sérült meg senki.

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/87471/pics/lead_800x600.png
Budapest,rablás,rendőrség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?