Blogolj!

Ez durva: vizelettől tocsogó ruhában vitte óvodába gyermekeit az alkoholista nő

Dorogi László

A részeges komlói asszonyt a bíróság nyolc hónapos börtönbüntetésre ítélte, amiért borzalmas körülmények között nevelte gyermekeit.

Fotónk illusztráció.

Az elítélt asszony a komlói Családok Átmeneti Otthonában nevelte élettársával együtt korábbi kapcsolatából született kettő, valamint a jelenlegi élettársi kapcsolatából született egy kiskorú gyermekét. A nő csupán családi pótlékból, valamint a gyerekek után járó GYES-ből tartotta el gyerekeit, de a pénzt rendszerint alkoholra költötte.

Nem gondoskodott a gyerekek évszaknak megfelelő ruházatáról, rendszeresen koszos, elhanyagolt és vizelettel átitatott ruházatban járatta őket az óvodába. Olyan is előfordult, hogy a legkisebb gyermekét egész nap abba a kiságyban hagyta, amibe beleöntötte a piát. A gyerekek nem kapták meg a szükséges orvosi ellátást, nem vettek részt a kötelező vizsgálatokon és a megfelelő étkezésük sem volt biztosítva. A nőt többször is figyelmeztették, hogy gyermekei tetvesek, de ezt sosem vette figyelembe.

Ha mindez nem lenne elég, az elítélt rendszeresen bántotta gyerekeit, indokolatlanul kiabált velük, egy alkalommal egy műanyag lapátot is eltört az egyik gyerek fején. Többször ment el italozni este úgy, hogy csak másnap reggel tért haza, közben a kicsiket felügyelet nélkül az átmeneti otthonban hagyta. De olyan is előfordult, hogy az alkoholizálás miatt egész napokat átaludt, ilyenkor sem gondoskodott csemetékről.

A bíróság megállapította, a körülmények miatt mindhárom gyerek személyiségének fejlődési szintje mind szellemi, mind erkölcsi, mind érzelmi téren jelentősen elmarad a hasonló korú gyerekekétől. Az asszonyra azért szabták ki a börtönbüntetést, mert a gyermekeivel szemben fennálló nevelési, felügyeleti, gondozási kötelességeinek súlyos megszegésével veszélyeztette azok testi, értelmi és erkölcsi fejlődését.

A bírósági ítélet egyelőre nem jogerős, a nő és védője fellebbeztek az ítélet ellen.

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/86899/pics/lead_800x600.jpg
alkohol,Bántalmazás,börtön
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?