Blogolj!

Öt évre börtönbe vonul a volt MVM-vezér


Jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélte a hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel vádolt Kocsis Istvánt, a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. korábbi vezérigazgatóját kedden a Kúria.

Fotó: MTI/Soós Lajos

A Kúria a harmadfokú eljárásban helybenhagyta a másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla bűnösséget megállapító döntését, és a törvény kötelező rendelkezése alapján kétmillió forint pénzbüntetést is kiszabott a vádlottra.

A Fővárosi Főügyészség hároméves nyomozás után 2012-ben emelt vádat hat ember – köztük az MVM-et 2005 és 2008 között vezető Kocsis István, valamint Szász András, az MVM volt főtanácsadója és Kocsis István felesége – ellen

bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, sikkasztás, pénzmosás és orgazdaság miatt.

A vádirat szerint a vádlottak munkájuk során előnytelen szerződéseket kötöttek és ezzel összesen több mint 15 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az MVM-nek, illetve az MVM cégcsoportjába tartozó Paksi Atomerőmű Zrt.-nek. A vádpontok között szerepelt hazai és szerbiai erőműfejlesztés, a magyar energianádprogram és több tanácsadói szerződés. A vádirat szerint a bűncselekményekhez a Szász András másodrendű vádlott érdekeltségébe tartozó offshore céget is felhasználták - írja az MTI.

1
https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/86586/pics/lead_800x600.jpg
bíróság,bűnszervezet,bűnügy,hűtlen kezelés,Kocsis István,MVM,orgazdaság,pénzmosás,rendőrség,sikkasztás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-11-26 17:52:36
Na, végre !!!
Nehéz volt kivárni, de végre "felszállt a füst" a magas, és nemzetes magyar bíróság belső berkeiben.
Csak azt magyarázza már el valami írástudó, "nagyhatalmú sündisznócska", hogy mi a túró tartott ebben az ügyben 7, azaz hét évig, amikor a normáliséknál már az első olvasatban tiszta, és világos volt a képlet: súlyos visszaélés, bűncselekmény történt !!!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?