Blogolj!

Többen meghaltak kártevőirtás miatt Temesváron


Két gyerek és egyikük édesanyja meghalt Temesváron, miután egy magánvállalkozó növényvédelemben használatos mérget használt kártevők irtására a panelházukban. Az áldozatok közül kilencen rosszul lettek, ők kórházi kezelésre szorultak.

A férfi a rovarirtó tablettákat poloskák és csótányok irtására használta múlt héten egy üres lakásban, aminek ajtajait, ablakait leragasztotta egyfajta szigetelésként. A nedvesség hatására a méreg gázokat termelt, ami átszivárgott a szomszédos lakásokba, ahol egy hároméves gyerek, illetve egy 9 napos csecsemő és 28 éves édesanyja halálát okozta.

A temesvári ügyészség keddi közleménye szerint a vállalkozó - belélegzés vagy lenyelés esetén akár halálos mérgezést okozó - alumínium-foszfid hatóanyagú, Delicia-GASTOXIN nevű gázosító szert használt. Szombattól hétfőig több mint 30 lakót szállítottak a sürgősségre mérgezési tünetekkel, állapotuk javul, senki nincs életveszélyben.

A közegészségügyi hatóság hétfő este kilakoltatta az épületet, és a vele szemben lévő másik panelházat, amelyben ugyanaz a férfi végzett kártevőirtást. A vállalkozót őrizetbe vették, és gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával eljárást indítottak ellene.

(borító: maszol.ro)

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/86252/pics/lead_800x600.jpg
gondatlanságből elkövetett emberölés,mérgezés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?