Blogolj!

Berúgott a parókián, és tönkretette a Trianon-emlékművet

Pintér M. Lajos

Mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia a választás éjszakáján randalírozó polgárőrnek.

Fotó: police.hu

Jogerősen 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság azt a polgárőrt, aki az önkormányzati választások éjszakáján – miután a parókián italozott – megrongálta a Trianon-emlékművet a Heves megyei Ecséden.

„A településen szabadidejében polgárőrként tevékenykedő vádlott 2019. október 13-án, vasárnap egy baráti társaság tagjaként a helyi parókián tartózkodott, ahol nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, mialatt az aznapi önkormányzati választások eredményére várakozott. Mivel ezek csak késő este váltak ismertté, már 23 óra is elmúlt, mikor az erősen ittas férfi hazaindult”

– idézte fel az eseményeket a megyei főügyészség.

Főhősünk útja az egyik téren 2017-ben felállított, süttői mészkőből készült Trianon-emlékmű mellett vezetett el.

„A vádlott itt megállt, majd indulatosan rángatni kezdte az embermagasságú díszoszlopot, mely végül ledőlt a talapzatáról és a térkőből készült burkolatra zuhant”; az alkotás részét képező Szent Korona megrongálódott, annak több darabja letört.

Ezzel a férfi mintegy 800 ezer forint kárt okozott a helyi önkormányzatnak.

A Hatvani Járási Ügyészség rongálás bűntettével vádolta a tettét beismerő elkövetőt, akit soron kívüli eljárásban állítottak bíróság elé, ahol pénzbüntetésre ítélték, az önkormányzat polgári jogi igényét ugyanakkor egyéb törvényes útra utasították. A 49 éves helyi férfi vállalta a kártérítést és „ígéretet tett arra is, hogy testületi ülésen kér bocsánatot viselkedéséért” – áll az MTI hírében.

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/85234/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?