Blogolj!

Meglógtak a Ferrarival

Ragnar Volarus

A Meglógtam a Ferrarival (eredeti cím: Ferris Bueller's Day Off) egy 1986-ban bemutatott amerikai vígjáték, John Hughes rendezésében. A filmben Matthew Broderick - aki Ferrist alakítja - egy kellemes tavaszi napon úgy dönt, hogy a szülei előtt betegséget színlelve, ellóg az iskolából, és barátjával elkötik annak apjának féltve őrzött 1961-es Ferrari 250 GT Californiá-ját, hogy Ferris barátnőjével kiegészülve eltöltsenek egy kellemes napot.

Nos, szinte ugyanebben a két férfi és egy nő felállásban lovasított meg Ferrarikat néhány leleményes magyar bűnöző, akiknek a budapesti nyomozók most zárták le az ügyét.

Fotó: police.hu

A 42 éves budapesti L. András és társai 2015 áprilisa és 2017 márciusa között az Európai Unió különböző országaiból – főleg Spanyolországból – bűncselekményekből származó járműveket szereztek meg, majd azok egyedi azonosító jeleinek meghamisítását követően, hamis iratok felhasználásával más uniós országban, többnyire Magyarországon értékesítették.

A járművek egy részét L. András és 45 éves élettársa, F-né T. Noémi saját, illetve álnéven bérelte spanyolországi autókölcsönzőkből, majd azokat nem vitte vissza.

A rendőrök az első autót, egy piros Ferrarit még 2017. január 1-jén találták meg egy újbudai teremgarázsban. Pár nappal később a nyomozók elfogták a garázshely bérlőjét a 40 éves érdi H. Andrást, akinek a lakcímén, illetve a hozzá köthető autókereskedésekben tartott kutatáskor 20 darab 9 milliméteres éleslőszert találtak.

A nyomozók aznap elfogták a 44 éves érdi B. Zsoltot is, aki az autókra a hamis rendszámokat adta. L. András és élettársa ellen elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján 2017 márciusában elfogták a férfit, majd 2017 decemberében F-né T. Noémi feladta magát. A rendőrök L. Andrást és társait orgazdaság, valamint más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozók ezután országszerte több raktárat, telephelyet kutattak át, az ellopott autókat megtalálták és lefoglalták. A tolvajok egy motort, 7 tehergépjárművet, 19 autót és 2 hajót loptak el, ezzel több mint 237 millió forintos kárt okozva, amely a járművek lefoglalásával megtérült.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére, írja a rendőrség.

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/75508/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?