Blogolj!

Rács mögött marad az olaszliszkai lincselés harmadrendű vádlottja


A bíróság fontos körülményként tekintett arra, hogy a sértett bántalmazása, megölése a kiskorú gyermekeinek a szeme láttára történt, akik végignézték a helyszínen édesapjuk haláltusáját.

A vádlottak az olaszliszkai gyilkosság, ifj. H. Dezső és társai ügyének másodfokú tárgyalásán 2009. október 26-án. Fotó: MTI/Oláh Tibor

Továbbra sem szabadulhat feltételesen az olaszliszkai brutális lincselés harmadrendű vádlottja – közölte a bíróság az Index híre szerint. Ez már csak azért is megnyugtató, mert nemrég számoltunk be róla: az ügy elsőrendű vádlottját július közepén 17 év börtön után feltételesen szabadlábra helyezik.

A Balassagyarmati Törvényszék büntetés-végrehajtási bírója 2018. július 26-án mellőzte az elítélt feltételes szabadságra bocsátását azzal, hogy a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét nyolc hónap elteltével újra meg kell vizsgálni. Ez május 9-én megtörtént, és továbbra is arra a megállapításra jutottak, hogy az elítélt nem bocsátható feltételes szabadságra, ugyanis a büntetés célja továbbra sem érhető el szabadságelvonás nélkül.

A büntetés-végrehajtási bíró döntése ellen az elítélt – ahogyan a tavalyi elutasító döntés ellen is – fellebbezést jelentett be a feltételes szabadságra bocsátása érdekében. A döntés 2019. június 19-én jogerőre emelkedett.

Az elítéltnek a büntetés-végrehajtása alatt egyrészt kifogástalan magatartást kell tanúsítania, másrészt alá kell támasztania, hogy kész a törvénytisztelő életmód folytatására. Azonban a bíróság álláspontja szerint a törvénytisztelő életmód folytatására irányuló készség kialakulásának vizsgálata során továbbra sem csak a büntetés-végrehajtási intézetben tanúsított magatartását kell figyelembe venni, ezt ráadásul 2019. január 1. óta egy törvénymódosítást követően a büntetés-végrehajtási törvény is kimondja – írták az indoklásban.

Fontos körülményként vették figyelembe azt is, hogy a sértett bántalmazása, megölése a kiskorú gyermekeinek a szeme láttára történt, akik végignézték a helyszínen édesapjuk haláltusáját.

A 44 éves Szögi Lajos 2006. október 15-én autóval haladt át Olaszliszkán, amikor az úton elé került egy 11 éves lány, akit elsodort autójával, de a lány nem sérült meg. Az autót, amiben a tanár két lánya is bent ült, körbevette a feldühödött tömeg. A pedagógust 140 ütéssel, rúgással, botütéssel gyilkolták meg. A jogerős ítélet szerint a nyolc vádlottból három életfogytig tartó szabadságvesztést kapott.

1
https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/74979/pics/lead_800x600.jpg
bíróság,bűnügy,Gyilkosság,lincselés,Olaszliszka,Olaszliszkai-ügy,rendőrség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-06-23 17:55:01
Ez így rendben is lenne, mert ezek a sz@rházi, brutális, aljas gyilkosok nem érdemelnek kegyelmet !!!!
Csak arra kérnénk az "illetékes efftársat": világosítsa már fel a köznép sötét elméjét, hogy az elsőrendű vádlottat, mi a búbánatos tö....mért helyezik feltételes szabadságra a börtönből ez év júliusának közepétől ?!
Nála miért nem érvényesültek ugyanazok a főbb szempontok (pld. a saját gyerekei előtt történt vérengzés), mint amit itt - nagyon helyesen - alkalmazott a bíró ?!
Ha megfeszülök, akkor sem tudok következetességet felfedezni a két ítélet között, és ezzel biztos nem vagyok egyedül !!!!
Nem is merem feltételezni, hogy az ősi mondás mai változata érvényesült már megint, miszerint:
" Adj aranyat a bírónak, és tiéd az igazság !!!!!! "
Tisztelettel várom illetékes efftárs teljes körű válaszát , ha még ezek után meg mer szólalni !!!!!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?