Blogolj!

Kiengedik az egyik olaszliszkai lincselőt


A Szegedi Törvényszék három bíróból álló másodfokú tanácsa helybenhagyta a büntetés-végrehajtási bíró az olaszliszkai lincselés ügyében emberölés és rongálás miatt 17 év szabadságvesztéssel sújtott ifj. H. Dezső elítéltet feltételes szabadságra bocsátásáról hozott döntését.

Fotó: MTI

Az elítélt szabadságvesztését a Szegedi Fegyház és Börtönben tölti, feltételes kedvezménnyel július 15-én szabadulhat.

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsának döntése alapján a büntetés-végrehajtási bíró helytállóan következtetett arra, hogy büntetés-végrehajtási intézetben kifogástalan magatartást tanúsító elítélttel szemben a feltételes szabadságra bocsátás engedélyezése mellett is elérhetőek a büntetés céljai. Az elsőfokú bíróság helyesen járt el akkor, mikor a feltételes szabadság próbaidejének tartamára elrendelte az elítélt pártfogó felügyeletét, így biztosítva életvitele rendszeres figyelemmel kísérését.

A Szegedi Törvényszék határozatával a döntés véglegessé vált.

Ifj. H. Dezsőt a Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án sújtotta jogerősen 17 év fegyházbüntetéssel az olaszliszkai emberölési ügy elsőrendű vádlottjaként. Az ügyben a bíróság három vádlottat ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután a feltételezések szerint - amit azóta az eljárás megcáfolt - elsodort egy kislányt, aki árokba esett, de nem sérült meg.

1
https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/74621/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-06-14 19:50:29
Amennyiben a szabadulás pillanatában helyet cserélnének az őt kiengedő bíróval, akkor még le is tudnám nyelni a békát, de így ?!
Ismerve a magyar (i)gazságszolgáltatás mai viszonyait, - gondolom - a következő lépésben megítélnek neki legalább 20 millió forintos kártérítést is, mert rettentő zordak voltak a börtönviszonyok, és ráadásul még snóblizni sem lehetett a cellában !!!!
S Z É G Y E N...A Z... E G É S Z...O R S Z Á G R A...N É Z V E,..A M I T...M Ű V E L N E K...A...B Í R Ó S Á G O K O N !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?