Blogolj!

Alsógatyát húztak a fejükre a pancser réztolvajok

Pintér M. Lajos

Különleges módszert választottak az álcázásra a kunszentmiklósi rosszfiúk, akik Jim Carrey után egészen szabadon játszották újra a Maszkot...

Fotó: police.hu

Elképesztő eszközökkel próbáltak túljárni a rendőrök eszén a kunszentmiklósi réztolvajok, ám rajtavesztettek, és hűvösre kerültek. A nem mindennapi bűnesetről a police.hu számol be.

Az egyik kunszentmiklósi üzem képviselője február 22-én tett feljelentést a helyi rendőrkapitányságon, miután észlelték, hogy a vörösréz hulladék tárolására szolgáló konténerből nagyobb mennyiségű – körülbelül 3000 kilogramm – színesfém tűnt el nyomtalanul. A nyomozás során felmerült, hogy a bűncselekmény elkövetésében olyan személy is részt vett, aki jól ismeri a tárolás körülményeit.

A rendőrök – a gyár vezetőségével együttműködve – feltérképezték a jelenlegi és volt munkavállalókat, valamint elemezték a térfigyelő és biztonsági kamerák felvételeit. Az adatgyűjtés eredményeként eljutottak a két feltételezett tetteshez, március 11-én éjjel ismét bemásztak a gyár udvarára azért, hogy rezet lopjanak. A nyomozók azonban tetten érték őket, az egyiket a helyszínen, a másikat néhány cselekményük közben érték tetten a tolvajokat. Egyiküket, egy 28 éves helyi férfit a helyszínen kapták el, 23 éves, ugyancsak helyi társát néhány órával később.

Most jön a csavar! A rosszfiúk lopás közben meghökkentő módon álcázták magukat: egy gyermek alsónadrág elején két lyukat vágtak, és ezt húzták a fejükre. A kamerafelvételeken jól felismerhető mintás alsót a rendőrök egyikőjüktől lefoglalták.

Közben kiderült, az elkövetők tavaly december óta legalább nyolc alkalommal jártak a gyárban, és hozzávetőlegesen 3,6 millió forint értékben tulajdonítottak el rezet. A nyomozók a színesfémet illegálisan átvevő férfit is beazonosították. A 41 éves dunavecsei lakosnak orgazdaság bűntett, míg a két alsógatyás kunszentmiklósi tolvajnak lopás miatt kell majd felelnie.

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/70196/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,Lopás,orgazdaság,rendőrség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?