Blogolj!

Füredi borász volt a badacsonyi gyilkosság áldozata

Dorogi László

Az első rendőrségi hírek szerint dulakodás közben veszítette életét egy fiatal férfi Badacsonyban szombat hajnalban, pedig tulajdonképpen szimplán agyonverték. Barátnője is végignézte.

Fotó: police.hu

A bűntény szombat hajnalban történt Badacsonyban, amikor egy társaság egy helyi parkolóban beszélgetett. Egy behajtani tilos tábla ellenére egy autó be akart hajtani a parkolóba, éppen oda, ahol a társaság diskurált, ez okozta a konfliktust, aminek hatására a járműből két tagbaszakadt férfi pattant ki és kezdett azonnal önbíráskodásba. A két férfi a társaság egyik tagját kíméletlenül ütni kezdte és a szemtanúk beszámolója szerint még akkor is rugdosták, amikor az már régen a földön feküdt a fájdalomtól.

A tettesek azonnal megpróbáltak kocsival elmenekülni, de a helyszínre érkező biztonságiak egyike paprikaspray-t fújt be a lehúzott ablakon, aminek hatására egy oszlopnak hajtottak és az árokban kötöttek ki. A rendőrök érkezéséig a biztonságiak tartották a tetteseket a helyszínen, miközben az áldozatot egy civilben lévő orvos és egy civilben lévő ápoló is megpróbálta újraéleszteni, de az életét már sem ők, sem a beszámolók szerint túl későn érkező mentősök nem tudták megmenteni.

Vasárnap délben a rendőrség közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy a két gyanúsított egy 29 és egy 34 éves férfi, akik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakosok, letartóztatásukat a rendőrség azonnal indítványozta.

A helyiek szerint csak idő kérdése volt, mikor történik meg a tragédia, a badacsonyi képviselőtestület egyik tagja szerint ugyanis a település azon részén, ahol a gyilkosság történt a szórakozóhelyi kínálat egy része olyan közönséget vonz, akik között és akik miatt az utóbbi időszakban egyre több balhé és verekedés tört ki, ráadásul a rendőrségi jelenlét sem elegendő, ezért, ahogy ez az eset is példázza, sokszor a biztonsági szolgálatok embereinek kell megakadályoznia a nagyobb balhé kirobbanását, holott ez nem tartozik az ő feladatkörükbe.

A Balatoni Kör szóvivője, Kardos Gábor úgy fogalmaz, hogy Badacsony alsó része az elmúlt években fokozatos csúszott egyre mélyebbre, de idén durvult el igazán a helyzet, mert a szórakozóhelyi kínálat egyre több balhés alakot vonzott.

Krisztin N. László polgármester a gyilkosság után közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy a mai naptól kezdve minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a jövőben a település környékén se történhessen hasonló eset, de azt nem fejtette ki, ez mit jelent pontosan.

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/58198/pics/lead_800x600.jpg
Gyilkosság,rendőrség,verekedés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?