Blogolj!

Apa az ilyen? Gyermekeit hátrahagyva menekült a baleset után!

Pintér M. Lajos

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki balesete után magukra hagyta a vele utazó gyermekeket, köztük két sajátját.

Fotó: police.hu

Apa az ilyen? Férfi az ilyen? Ember az ilyen?

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 39 éves illető ellen, aki idén februárban balesetet okozott, majd az autójában utazó három sérült gyermeket hátrahagyva elment a helyszínről.

Elképesztő történet. Ilyen nincs, de sajnos mégis van – aktualizálhatjuk a riporteri szállóigét.

A történet negatív főszereplője három gyermeket szállított az autóban, közülük kettő a sajátja volt. A helytelen sebességválasztás miatt – magyarul ment mint a meszes – az egyik kanyarban kisodródott az autóval, és egy kerítést átszakítva a templomkertbe hajtott Enesén. Egy szobornak ütközve állt meg. A balesetben mindhárom gyermek megsérült, a vádlott tizenegy éves fiának a keze is eltört. A sofőrt minden hidegen hagyta, nem hívott segítséget a gyermekekhez, ehelyett saját magát(!!!) szállíttatta el a helyszínről, és csak később adta fel magát a rendőrségen.

Egy közelben lakó a történtekkor hatalmas csattanásra lett figyelmes, észrevette az autót a templomkertben, és sikoltozást hallott. A három gyermeket sokkos állapotban találta. Kivette őket a kocsiból, majd egy arra közlekedőtől segítséget kért, aki visszavitte őket az iskolába. A balesetet okozó felesége két sajátjukat hazavitte, onnan kerültek a kórházba, a harmadik a mentők kiérkezéséig az iskolában maradt.

Takács Péter Győr-Moson-Sopron megyei főügyész közleménye szerint a 39 éves illetőt segítségnyújtás elmulasztásával és közúti baleset gondatlan okozásával vádolják. Tettéért négy év szabadságvesztés is kiszabható.

E sorok szerzője szerint alaposan rászolgált a hűsölésre.

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/56880/pics/lead_800x600.jpg
baleset,bűnügy,rendőrség,Ügyészség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?