Blogolj!

Kért egy kis felsált, aztán felsült

Ragnar Volarus

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség tíz rendbeli hivatali visszaéléssel vádol egy kormányhivatalban, az állategészségügyi osztályon dolgozó állami alkalmazottat. A férfi igazából nem volt nagypályás, 2014 és 2017 között mindössze tizenhárom esetben vitt el fizetés nélkül élelmiszert különböző Nyugat-Magyarországi üzletekből - írta közleményében az ügyészség. Még mondja valaki, hogy a 13-as nem szerencsétlen szám.

Illusztráció - Fotó: CC BY 2.0 Sergio Pani

A jelenleg hatvan éves férfi az üzletek ellenőrzését végezte, így került kapcsolatba az ott dolgozó kereskedőkkel, akik a kialakult függőségi viszony miatt teljesítették a hivatalos személy kéréseit. Ennek keretében üdítőitalokat, alkoholos termékeket, gyümölcsöt, édességet, húsárut és egyéb élelmiszert adtak át neki. A vegyiáru ezek szerint nem játszott. 

Nem véletlenül állítjuk, hogy nem egy nagyhalról van szó, hiszen a vádlott összesen kevesebb, mint 70.000 forint értékben tett szert ezen a módon a "kizsarolt" termékekre. Ez elosztva a 13 alkalommal 5385 forintra jön ki átlagosan. Ami napjainkban nem számít nagybevásárlásnak. 

A retorzió ellenben elég kemény lehet, hiszen a korrupt hivatalnokra bűncselekmények miatt négy és fél év szabadságvesztés szabható ki.

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/56625/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?