Blogolj!

A jó magaviselet nem mindig ok a szabadulásra


A Balassagyarmati Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája nem bocsátotta feltételes szabadságra az egykori „olaszliszkai-ügy” III. rendű vádlottját 2018. július 26-án, írja a törvényszék közleménye. Az írás szerint a férfi 2009. november 13-án jogerősen 15 év fegyházbüntetést kapott úgy, hogy "feltételes szabadságra bocsátása a büntetése 4/5 részének kitöltésére tekintettel 2018. október 20-án lett volna esedékes."

Mivel az elítélt rendesen viselkedett, és a büntetés végrehajtása során kifogástalan magatartást tanúsított, esélye lehetett volna a feltételes szabadságra. Viszont a Balassagyarmati Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája nagyon helyesen úgy ítélte meg, hogy  

a magyar kriminalisztika egyik legbrutálisabban elkövetett és egyik legnagyobb társadalmi felháborodását kiváltó ügyében a büntetési célok továbbra is csak úgy érhetők el, ha az elítélt nem kerül szabadlábra, hanem tovább tölti szabadságvesztés büntetését.

Négy évvel előbb szabadult a Cozma-gyilkosság egyik elítéltje, mert jól viselkedett!

Mindenki nyugodjon meg: a Cozma-gyilkosság harmadrendű vádlottja, Sztojka Iván jól van! Az enyingi gyilkos banda egyik tagja olyan jól viselkedett a börtönben, hogy négy évvel a büntetése letelte előtt kiengedték.

Ugye milyen érdekes, néhány napja derült ki, hogy a Cozma-gyilkosság egyik elítéltje négy évvel korábban szabadult. Nála a jó magaviselet számított. Bár ennek alkalmazása egy elég kérdéses dolog. Elvégre általános iskolában nem végezhet a gyerek hat év alatt azért, mert jó a magaviselete. Akkor egy bűnöző büntetése miért rövidülhet ilyen okból?   

Most mindenesetre a bíró - nagyon helyesen - a társadalom további védelmét fontosabb érdeknek találta, mint az elítélt szabadlábon történő reintegrációját. Az elítélt szabadulásra történő felkészítése így továbbra is a büntetés-végrehajtási intézet falai között folytatódik. A döntés azonban még nem jogerős.

Fotó: MTI

1
https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/56353/pics/lead_800x600.jpg
Gyilkosság,Olaszliszkai-ügy
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-01 12:54:59
Végre, egy normális (úgy értem, nem liberálbolsevik indíttatású) bírói ítélet született !!!
A józanul gondolkodó emberek tömegével együtt reménykedem, hogy az ítélet jogerőssé is válik, és így az olaszliszkai "vádlott úr" továbbra is élvezheti a fegyházbüntetése minden apró örömeit a "csurmában" !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?