Blogolj!

Görög embercsempészek buktak meg Röszkén


Hamis görög személyigazolvánnyal jelentkezett belépésre egy iraki nő egy autó utasaként Röszkénél. A Csongrád megyei rendőrök a járműben ülő három férfi közül kettőt embercsempészés miatt őrizetbe vettek.

A holland rendszámú gépkocsi vezetője és a jármű három utasa június 22-én éjfél előtt akart az ország területére lépni Röszkénél. Az útlevélkezelőknek gyanús lett a személyautóban üldögélő 28 és 35 éves görög állampolgárságú férfi utas által átadott okmányok közül a nő nevére kiállított görög személyigazolvány. Nem tűnt valódinak az irat, ezért a járművet alaposan leellenőrizték. A gyanú beigazolódott: a rendőrök megállapították, hogy az okmány hamis, azzal a feltételezett elkövetők az iraki nőt schengeni területre akarták csempészni, majd Hollandiába szállítani.

Az utaztatókat a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. Ellenük embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A rendőrök a feltételezett elkövetőket őrizetbe vették, az ügyészségen előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásukra. Az iraki nőt a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

(rual)

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/54651/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,Embercsempészet,migráció,Migránsok,rendőrség,Röszke
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?