Blogolj!

A tetovált betörő esete a jó szemű szomszédokkal

Készpénzt és nyakláncot vitt el egy csongrádi családi házból egy helybeli férfi. A kapott személyleírás alapján a körzeti megbízott 10 percen belül igazoltatta, majd előállította a tolvajt.

Sokszor elmondták már a rendőrök: ha valaki lakókörnyezetében ismeretlen gépjárművet lát, jegyezze fel rendszámát! Ha meg gyanúsan viselkedő, ismeretlen személyt vesz észre, figyelje meg a különös ismertetőjegyeket, ilyen például a tetoválás, szemüveg, járás, testtartást.

Ezt a tanácsot fogadták meg azok a csongrádiak, akik egy betörő lebuktatásához nyújtottak hathatós segítséget.

A 26 éves férfi még május végén jutott be egy csongrádi ingatlan udvarába, majd annak lakóépületébe is, majd készpénzzel és nyaklánccal hagyta el a helyszínt. A környékbelieknek gyanús lett a férfi sietős távozása, és jól megfigyelték a testén lévő tetoválást.

A helyi körzeti megbízott a bejelentéstől számított alig 10 percen belül, a kapott személyleírás alapján igazoltatta, majd előállította a betörőt, akinél az ellopott készpénzt és nyakláncot megtalálták és le is foglalták. A tetovált férfi kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését. Ellene lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Csongrádi Rendőrkapitányságon.

A nyomozók az ügy iratait a napokban vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek továbbították.

(rual)

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/54650/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,Lopás,rendőrség,Ügyészség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?