Blogolj!

Beteg édesanyját hónapokon át összeverő szentesi férfit vádol az ügyészség

Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a szentesi férfival szemben, aki a gondozására bízott, közel 80 éves édesanyját félholtra verte.

A vádirat szerint az asszony egyedül lakott szentesi lakásában, amikor tavaly nyáron fia azért, hogy édesanyja gondozásában részt vegyen és neki segítsen, hozzáköltözött. Az asszony betegségei miatt állandó gyógyszeres kezelésben részesült, majd tavaly júliusban állapota erősen megromlott, ágyhoz kötötté vált, önálló mozgásra járókerettel sem volt képes. Ellátásában szociális gondozó is segített a vádlottnak, aki ebben az időszakban is rendszeres italozott.

A fia rendszeresen szidta édesanyját, mert nehezen viselte azt, hogy a koránál és fogyatékosságánál fogva önálló gondoskodásra és mozgásra nem képes anyjával állandóan foglalkozni kell, majd 2017 szeptemberében és októberében ittasan többször ököllel megütötte az ágyban magatehetetlen állapotban fekvő asszonyt. Az ütések többsége a beteg nő fejét érte, aki a fiától félve kezdetben nem merte elmondani a gondozónak a rajta levő külsérelmi nyomok valós okait.

A szociális gondozó 2017. október 20-án azonban már olyan sérüléseket látott az asszony arcán és testén, hogy hozzá azonnal mentőt hívott. Az egyébként is kiszáradt állapotban levő nőt sürgősségi betegellátás keretében ellátták, majd egészen 2018 februárjáig kórházban kezelték.

A több hetes bántalmazása miatt az anya a fején, a kezein, valamint a felsőtestén többszörös, köztük 8 napon belül gyógyuló, 8 napon túl gyógyuló, valamint a fejet ért bántalmazások miatt kialakuló koponyaűri vérzések miatt életveszélyes sérüléseket is elszenvedett.

A Csongrád Megyei Főügyészség a vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

(rual)

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/54057/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,garázdaság,rendőrség,Ügyészség,verekedés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?