Blogolj!

Újabb három személy előzetesét indítványozták a Czeglédy-ügyben

Május 16-án indítványt tett a Csongrád Megyei Főügyészség a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának, hogy a Czeglédy Csaba és társai ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult ügyben újabb három személy előzetes letartóztatását rendelje el.

Fegyőrök vezetik 2018. február 22-én Czeglédy Csabát a Szegedi Törvényszék tárgyalótermébe. Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága előtt folyamatban levő büntetőeljárásban hétfőn négy személy őrizetbe vételét rendelte el a nyomozó hatóság, többek között a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt. Az őrizetbe vételt követően a gyanúsítottkénti kihallgatások után a Csongrád Megyei Főügyészség a nyomozó hatóság előterjesztésére három személy esetében indítványozta a legsúlyosabb kényszerintézkedés, az előzetes letartóztatás elrendelését. Valamennyien a szombathelyi székhelyű Humán Operátor Zrt. alkalmazottai voltak és az iskolaszövetkezetek tényleges irányításában is részt vettek.

Ezzel összefüggésben, az ügyészség szerint, ÁFA adónemben, valamint a munkáltatáshoz kapcsolódó közterhek tekintetében mintegy 6,2 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek. Mindhárom gyanúsított a megalapozott gyanú szerint a 2011. és 2017. év közötti időszakban nyújtott segítséget a bűnszervezet bűncselekményt megvalósító magatartásához.

A hétfőn őrizetbe vett negyedik gyanúsított esetében az őrizetbe vételt a főügyészség megszüntette, mivel annak törvényi okai a továbbiakban már nem álltak fenn és indítványt tett a lakhelyelhagyási tilalom elrendelésére. Az ügyészi indítványok tárgyában a mai napon fog dönteni a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója.

(rual)

1
https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/52671/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,Csalás,Czeglédy Csaba,NAV,rendőrség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-16 21:01:03
Ha csak a fele igaz annak, amivel vádolják ezeket a szélhámosokat, már az is sok !!!!
Van még szabadlábon valaki Szombathelyen ?!
Ez a szép város nem ilyen alávaló gazembereket érdemelne !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?