Blogolj!

Részegeket fosztogatott éjjelente a szegedi tolvaj

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a szegedi férfival szemben, aki tavaly ősszel két ittasan alvó férfit is kifosztott.

A vádirat szerint a vádlott 2017. év szeptemberében Szeged belvárosában az éjjeli órákban odaült egy férfi mellé, aki azt megelőzően alkoholt fogyasztott és ettől bódultan elaludt a padon, testével az asztalra borulva. A vádlott ezt kihasználva ellopta a sértett mobiltelefonját, bankkártyáját, diákigazolványát és egyéb más okiratait, majd az egyik bank-automatából pénzt akart felvenni, azonban a tranzakció sikertelen maradt. A vádlott a sértettnek mintegy 68 ezer forint kárt okozott.

Röviddel ezután a vádlott ugyancsak Szeged belvárosában ismét éjjel támadott. Ekkor egy villamosmegállóban levő padon ülő és ittas mámorát éppen kialvó férfi mellé ült. Mivel a sértett mielőtt elaludt volna, a telefonját maga elé tette és fülhallgatóval zenét hallgatott, a vádlottnak nem volt nehéz dolga. A fülhallgatót a telefonból kihúzva elvitte a padra letett mobilt, a férfi készpénzét, bankkártyáját és egyéb személyes okmányait. Ismét megpróbált pénzt felvenni az egyik automatából, de ezúttal sem járt sikerrel. Végül az éjjel aktív támadó a békésen szunyókáló sértettnek mintegy 100 ezer forintos kárt okozott.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat 2 rendbeli kifosztás bűntettével, 2 rendbeli okirattal visszaélés vétségével és 2 rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének kísérletével vádolja, amely cselekményeket különös visszaesőként követett el.

A más ügyben előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/52639/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,Lopás,rablás,rendőrség,Szeged,Szegedi Járásbíróság,Szegedi Rendőrkapitányság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?