Blogolj!

Nem lendült fel a hajdúdorogi traktorbiznisz

Dorogi László

Pedig így is történhetett volna ha L. Edit tényleg eladta volna 800 ezer forintért meghirdetett mezőgazdasági vontatóját. Csakhogy a traktor soha nem is létezett!

Illusztráció

Szomorúan kellett konstatálnia az átverés tényét annak a szegény aranyosapáti mezőgazdának, akiről 400 ezer forintot gombolt le egy állítólagos traktortulajdonos. Pedig ő minden bizonnyal csak egy stramm kis gépet szeretett volna beújítani, hogy megművelhesse kis kukoricását, ám azt nem sejthette előre, hogy Hajdúdorogon nem érdemes mezőgazdasági vontatóba fektetni.

Szerencsétlenül járt hősünk 2017. szeptember 25-én bukkant rá arra a hirdetésre, amelyben L. Edit hajdúdorogi lakos 800 ezer forintért hirdette meg elfeledett járgányát. Nem is teketóriázott, azonnal telefont ragadott és rácsörrentett Editünkre, akivel némi egyezkedés után sikerült nyélbe ütnie az üzletet. A megállapodás értelmében vásárlónknak 400 ezer forintot kellett átutalnia a hajdúdorogi traktorpápanő számlájára, míg az összeg másik felét később kellett volna kifizetnie.

L. Editnek sem kellett több, a pénz megérkeztével nyargalt azonnal egy hajdúdorogi bankautomatához, gyorsan zsebébe vágta a 400 lepedőt, majd traktor híján, mint akit a föld nyelt el, köddé vált. Hitte ő. A rendőrök gyorsan kézre kerítették a csalót, majd kihallgatása után vádat is emeltek ellene. A történet tanulsága, hogy ne kezdjünk traktorbizniszbe azelőtt, hogy lenne egyáltalán traktorunk.

Címkék: Csalás
https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/52600/pics/lead_800x600.jpg
Csalás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?