Blogolj!

Aranycsempész törököt vádol az ügyészség


Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a Németországban élő török férfival szemben, aki közel 5 millió forint értékű aranyékszereket próbált meg Röszkénél az Európai Unió területére csempészni.

Fotó: illusztráció

A vádirat szerint a férfi 2017 októberének elején jelentkezett belépésre Szerbiából Magyarországra a röszkei határkirendeltség utasforgalmában egy német rendszámú gépkocsi utasaként. A pénzügyőrök bejelentendő vámárura vonatkozó kérdésére a vádlott nemmel válaszolt, ám a tételes vámvizsgálat során a kézitáskájából közel 5 millió forint értékű aranyékszer került elő. Így végül 22 db karkötő, 16 db aranyérme, 5 db nyaklánc, 10 db gyűrű, 12 db medál és 6 pár fülbevaló lett a fináncok zsákmánya.

A török aranyfutár az ékszerek Magyarországra történő behozatala során azokat a vámellenőrzés alól elvonta, és így a magyar költségvetésnek mintegy 1,4 millió forint, míg az európai közösség költségvetésének mintegy 60.000 forint vagyoni hátrányt okozott.

Az ügyészség a török férfit nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolja és többek között indítványt tett a bíróságnak, hogy a bűnösség megállapítása mellett kobozza el a csempészett ékszereket is.

(rual)

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/52072/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,Csempészet,ékszer,NAV,pénzügyőr,Röszke
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?