Blogolj!

Trükkös tolvajok „számláznak” Csongrád megyében

Az elmúlt időszakban több olyan esetben is érkezett feljelentés a Csongrád megyei rendőr-kapitányságokra, amely trükkös tolvajok bűneiről számolt be. Jellemző módon ezek a személyek valamelyik szolgáltató munkatársainak adják ki magukat, és hivatalos eljárást színlelve jutnak be főként idősek lakóházába, elterelik az ott tartózkodók figyelmét és eltulajdonítják, ami mozdítható.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a magukat közüzemi szolgáltatók munkatársainak kiadó elkövetők módszereire és a bűncselekmények megelőzésére hívja fel az állampolgárok figyelmét.

A Bűnmegelőzési Osztály a közüzemi szolgáltatók együttműködésével kéri, hogy az áldozattá válás elkerülése érdekében fogadják meg a trükkös tolvajok ténykedésének kivédésére vonatkozó tanácsokat.

A közüzemi szolgáltatók munkatársai igazolvánnyal rendelkeznek, azt mindig kérjék el tőlük! A munkatársak formaruhában érkeznek. A szolgáltatóknál nincs készpénzforgalom, ezért ha valaki túlfizetésre, villanyóra cserére hivatkozva pénzt kér Önöktől, minden esetben utasítsák azt vissza! Ismeretleneket semmilyen körülmények között ne engedjenek be otthonukba! Minden esetben győződjenek meg róla, hogy az idegen, aki kopogtat az ajtajukon, az-e, akinek mondja magát. Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, a gépjármű rendszámát, hívják a 112-es segélyhívó számot, mondják el, amit tapasztaltak!

Kérjük, rendszeresen hívják fel időskorú rokonuk, ismerősük, szomszédaik figyelmét a fentiekhez hasonló történetekre, és mondják el nekik a rendőrség bűnmegelőzési tanácsait – figyelmeztetnek a Csongrád megyei rendőrök.

(rual)

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/51985/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,Csalás,rendőrség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?