Blogolj!

Török kamionos embercsempészt vádol az ügyészség


Vádat emelt a Makói Járási Ügyészség azzal a török férfival szemben, aki tavaly decemberben kamionnal próbált migránsokat Magyarország területére csempészni.

Fotó: illusztráció (police.hu)

A vádirat szerint a vádlott 2017. december 14-én éjfélkor jelentkezett belépésre Romániából Magyarországra a csanádpalotai autópálya határátkelőhelyen. Itt elrendelték az általa vezetett kamion ellenőrzését, mivel a ponyvazáró zsinór sérült volt. A kocsi röntgenes ellenőrzése után megállapították, hogy a rakomány között 13, magát irakinak, és 2, magát szír állampolgárnak valló személy bújt el, akik az Európai Unió területére történő belépéshez szükséges érvényes úti okmányokkal nem rendelkeztek.

A vádlott korábban Törökországban állapodott meg az eljárás során ismeretlenül maradt személlyel abban, hogy Romániában egy parkolóban a kamionja rakterébe felvesz több migránst, akiket Magyarországon keresztül Szlovákiába fog elvinni. A megbeszélteknek megfelelően a vádlott röviddel a határátlépést megelőzően vette fel a migránsokat, akik elbújtak a rakomány között. A vádlottnak az ismeretlen férfi több ezer eurót ígért, amit akkor kapott volna meg, ha sikeresen leszállítja a rakományt, benne az elbújt személyekkel Szlovákiába.

A Makói Járási Ügyészség az államhatár átlépéséhez vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja a török férfit.

(rual)

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/51816/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,Csanádpalota,Embercsempészet,Határ,migráció,Migránsok,rendőrség,Ügyészség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?