Blogolj!

Adósságát akarta rendezni a szerb narkófutár

Egy olyan szerb férfival szemben emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség, aki játékszenvedélyéből összegyűlt tartozását akarta kábítószer-csempészéssel törleszteni.

Fotó: illusztráció

A vádirat szerint a férfi Szerbiában, Belgrádban játékszenvedélyéből 3 ezer eurós tartozást halmozott fel, amit nem tudott a hitelezőknek megfizetni. Az adósság rendezésére azt eszelte ki, hogy az eljárás során ismeretlenül maradt személyek kérésére, egy gépkocsiban elrejtve kábítószert szállít Szerbiából Ausztriába, Bécsbe.

A vádlott a megállapodásnak megfelelően 2017. október 27-én este Belgrádban a megbízójától átvett egy személygépkocsit, benne az elrejtett kábítószerrel. Másnap reggel 7 órakor jelentkezett belépésre a gépkocsit vezetve Szerbiából Magyarországra a röszkei autópálya határátkelőhelyen.

Itt az útlevél ellenőrzést után elrendelt vizsgálat során a gépkocsiból, a vezető ülés melletti könyöklőből, az utasoldali légzsák helyén kialakított rejtekhelyről 9 csomag, összesen 3 és fél kiló kábítószergyanús port foglaltak le. A gyorsteszt és az eljárás során elrendelt vizsgálat megállapította, a por heroint tartalmaz, amely kábítószernek minősül, és amelynek tiszta hatóanyag tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak több mint négyszerese.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(rual)

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/51316/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,Csempészet,drog,kábítószer,rendőrség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?