Blogolj!

Vonattal ütközött a szerb kamionos

Vonat elé hajtott tavaly nyáron Szatymaz külterületén az a szerb férfi, akivel szemben most vádat emelt Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2017. július 20-án délután 4 órakor hajtott át a Szeged-Budapest közötti vasútvonal átjáróján Szatymaz külterületén a kamionjával. Tette ezt a piros jelzés ellenére. A vészhelyzetet még időben észrevette az egyébként mintegy 100 km/h sebességgel közlekedő mozdony vezetője, aki az átjáró előtt úgy 160-170 méterrel gyors-fékezésbe kezdett. Ennek ellenére a vonat nekiütközött a kamion pótkocsijának, és azt a sínekről lesodorta úgy, hogy a pótkocsi fel is borult, és kidöntötték a vasúti átjárót védő lámpaoszlopot is. A vonat végül az ütközéstől 300 méterre állt meg. A kamionnal ütköző mozdonyhoz hat személyszállító kocsi volt csatolva és a vonaton mintegy 180 utas ült.

A baleset következtében a mozdonyvezető szenvedett 8 napon túl, mintegy 3-4 hónap alatt gyógyuló sérüléseket, míg az utasok közül senki sem sérült meg. A mozdony megrongálásával, az eredeti állapot helyreállításával a MÁV Start Zrt.-nek mintegy 50 millió forint kára keletkezett.

A vádlott cselekményével megszegte azon közlekedési szabályt, mely szerint a vasúti átjárót csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni, valamint az átjáró előtt meg kell állni, ha a fénysorompó villogó, piros jelzést ad. Ezért a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat a vasúti közlekedés biztonsága elleni súlyos testi sértést okozó gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/51187/pics/lead_800x600.jpg
baleset,bíróság,bűnügy,rendőrség,Szegedi Járásbíróság,Ügyészség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?