Blogolj!

Öt évre ítélték Szegeden a rendőr fegyverét megszerző afgánt

A Szegedi Törvényszék helybenhagyta a Szegedi Járásbíróság elsőfokú ítéletét, melyben a bíróság A. S. afgán férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és ezért 5 év fegyházra ítélte.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei 2016. augusztus 26-án a kapitányság fogdájából szállították át az afgán férfit a Bevándorlási és Állampolgári Hivatal szegedi épületébe, idegenrendészeti eljárás lefolytatására. A férfival szemben az intézkedés során mindvégig kényszerítő eszközt alkalmaztak, kezei elől meg voltak megbilincselve, továbbá bilincsrögzítő deréköv és vezetőszár is volt rajta.

Az épület ügyfélvárójában várakozó afgán az adminisztratív okok miatt elhúzódó ügyintézés miatt egyre türelmetlenebbé és agresszívabbá vált, majd az őt lefogni próbáló rendőr fegyvertokban tartott pisztolyának markolatára ráfogott, kioldotta a fegyvert rögzítő klipszet, a fegyvert kihúzta a tokból. Ezután a pisztolyt két kézzel behúzta mellkasához úgy, hogy a fegyver csöve előre nézett.

Ekkor a rendőrök földre teperték a vádlottat, aki a fegyvert nem akarta visszaadni. A rendőrök dulakodásra kényszerültek. A férfi ekkor megharapta az egyik intézkedő rendőr két ujját. A rendőröknek végül együttes erővel sikerült lefogniuk a vádlottat.

Ezzel a magatartásával a vádlott a vele szemben intézkedni szándékozó rendőröket, mint hivatalos személyeket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozta, valamint engedély nélkül szerezte meg a lőfegyvert.

A másodfokú bíróság úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság az eljárási szabályokat maradéktalanul betartva, az ügyben megalapozott tényállást állapított meg, abból helyesen következtetett a vádlott bűnösségére, és arányos büntetést szabott ki. Ezért a Szegedi Törvényszék az elsőfokú ítéletet helybenhagyva ítélte jogerősen 5 évre az afgán férfit.

(rual)

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/50760/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,migráció,Migránsok,rendőrség,Szeged,Szegedi Törvényszék
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?