Blogolj!

Czeglédy Csaba előzetesének meghosszabbítását indítványozták

A Csongrád Megyei Főügyészség ma indítványt tett a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának, hogy hosszabbítsa meg Czeglédy Csaba 2018. március 5-én ismét elrendelt előzetes letartóztatását további 3 hónappal.

A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága előtt folyamatban levő eljárásban a Csongrád Megyei Főügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt a kényszerintézkedés további 3 hónappal történő meghosszabbítására.

Czeglédy Csaba gyanúsított országgyűlési képviselő-jelöltként indult a 2018-as választásokon és mint képviselő-jelöltet a jogerős nyilvántartásba vételt követően mentelmi jog illette meg. A Nemzeti Választási Bizottság a legfőbb ügyész indítványára felfüggesztette a gyanúsított mentelmi jogát, ezért vele szemben az eljárás folytatásának akadálya elhárult és a főügyészség indítványának megfelelően a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója egyhónapi időtartamra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Az elsőfokú bíróság végzését a Szegedi Törvényszék helybenhagyta. Időközben a mentelmi jog felfüggesztésével kapcsolatos eljárásokat mind a Kúria, mind az Alkotmánybíróság indítványra felülvizsgálta és azokat törvényesnek és jogszerűnek minősítette, elvetve minden védelmi kifogást.

A Csongrád Megyei Főügyészség a korábbi álláspontjával egyezően indítványt tett a kényszerintézkedés további 3 hónappal történő meghosszabbítására. Tette ezt többek között arra hivatkozva, hogy a mentelmi jog keletkezése az előzetes letartóztatás feltételeiben változást önmagában nem okozott, a kényszerintézkedés elrendelésének feltételei továbbra is fennállnak, továbbá az ismételt előzetes letartóztatásba helyezés óta felvett bizonyítás azokat csak megerősítette. Különösen az eljárás meghiúsításának veszélyétől lehet tartani – hangsúlyozta közleményében a Csongrád Megyei Főügyészség.

(rual)

1
https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/50738/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,Czeglédy Csaba,rendőrség,Szeged,Ügyészség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-04-04 17:44:41
Ejnye-ejnye !!!
Ezt a "szegény, ártatlan vályogászt" így meghurcolni !!! Borzasztó dolog, de tényleg !!!
Szinte hallom Gyurcsány(i), Mesterházi, Botka, Molnár (meg a többi sunnyogó) elvtársak hangos zokogását.
Egy biztos:
Ez a "vályogász" rengeteg mindent tudhat ezekről, nemhiába védenék (védik) körömszakadtáig az "elvtársak".
Rettegnek attól, hogy egyszer csak kitálal a nyomozók előtt.
Nem véletlenül nyilatkozta azt nemrég a Gyurcsány(i):
"Remélem, hogy a Csaba nem törik meg a börtönben !!!"
Ez az egy reményetek még lehet, fiúk!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?