Blogolj!

Újabb gyanúsított letartóztatását kezdeményezi az ügyészség a „Czeglédy-ügyben”


Indítványt tett a Csongrád Megyei Főügyészség a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának, hogy rendelje el annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit a kedden vettek őrizetbe a NAV nyomozói.

Fegyőrök vezetik 2018. február 22-én Czeglédy Csabát a Szegedi Törvényszék tárgyalótermébe. Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A gyanú szerint a férfi a Czeglédy Csaba által vezetett Humán Operátor Zrt. alkalmazottjaként működött közre a bűnszervezet működése során az állami költségvetés megkárosításában. Az eddig rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a férfi a szombathelyi székhelyű részvénytársaság működése során többek között könyvelési tevékenység végzésével, az iskolaszövetkezetek adóbevallásainak elkészítésével és benyújtásával vett részt a bűncselekmény elkövetésében.

A gyanúsítottal kapcsolatban közölt megalapozott gyanú szerint a közreműködésével az állami költségvetést ért vagyoni hátrány összege 950 millió forint.

A különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt indult nyomozásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán indítványozta a férfi előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

(rual)

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/50167/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,Czeglédy Csaba,NAV,rendőrség,Szegedi Járásbíróság,Ügyészség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?