Blogolj!

Terrorizmus pénzelésével gyanúsítanak egy férfit és egy nőt


Terrorizmus finanszírozásának bűntette megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba vettek pénteken Szegeden két személyt, akik tevékenysége a nyomozás eddigi adatai alapján nem hozható összefüggésbe az Iszlám Állammal.

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója március 9-én egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte azt a két személyt, akik több módon járultak hozzá egy a nemzetközi egyezmények szerint terrorszervezetnek minősülő szervezet működéséhez. A gyanú szerint a férfi és a nő 2009-ben illetőleg 2010-ben önkéntesen csatlakoztak egy szervezethez, amely a vonatkozó nemzetközi szerződések és egyezmények szerint terrorista szervezetnek minősül. A terrorista szervezet tagjaként mindketten 2010 és 2014 között a szervezet érdekében Irakban logisztikai tevékenységet végeztek, katonai kiképzésben részesültek és a terrorszervezet tevékenységét egyéb módon támogatták. Ezt követően szöktek el a szervezettől és indultak el Európába. A gyanú szerint 2017 végén jelentkeztek belépésre a röszkei tranzitzónában és nyújtottak be menekültkérelmet.

A terrorizmus finanszírozásának bűntette miatt indult eljárást, figyelemmel arra, hogy az elkövetők nem magyar állampolgárok, valamint a bűncselekményt nem Magyarország területén valósították meg, a legfőbb ügyész rendelte el.

Az eddigi nyomozás során olyan adat, amely szerint az ISIS-szel összefüggésbe hozható lenne a két személy, nem merült fel.

A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett.

(rual)

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/49801/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,rendőrség,Szeged,terrorizmus,Ügyészség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?