Blogolj!

Forráskúti idős asszony kirablóit vádolja a szegedi ügyészség

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a három férfival és egy nővel szemben, akik 2016 őszén Forráskúton egy idős nőt raboltak ki.

A vádirat szerint a vádlottak ismeretlen helyről olyan információt kaptak, hogy Forráskúton egy ingatlanban több milliós készpénz található. Ennek megszerzésére a vádlottak közül hárman 2016. október 28-án gépkocsival megjelentek Forráskúton és terepszemlét tartottak, majd beszervezték negyedik társukat is. Három nappal később az esti órákban mind a négyen gépkocsival Forráskútra utaztak, ahová magukkal vittek kötözéshez szükséges kábelkötegelőket.

Sötétedést követően a vádlottak közül ketten a gépkocsiban maradtak, figyelve és biztosítva társaik cselekményét, míg ketten bemásztak az ingatlan udvarába és a nyitott ajtón keresztül a lakóépületbe mentek. Egyikük a televízió előtt alvó asszony száját befogva pénzt követelt tőle, míg társa átkutatta a házat. Ezután kábelkötegelővel összekötözték a sértett kezét, továbbá ruhákkal a lábait és tovább folytatták a ház átkutatását. Mivel jelentősebb értékeket nem találtak, ezért összesen 14 ezer forint értékű mobiltelefonnal, ékszerrel, karórával, valamint 2 ezer forint készpénzzel távoztak. Ezt megelőzően áramtalanították a házba telepített segélyhívó berendezést is azért, hogy az idős asszony ne tudjon segítséget kérni.

A járási és nyomozó ügyészség a vádlottakat a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, valamint aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/49581/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,Lopás,rablás,rendőrség,Szeged,Ügyészség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?